meringue schuimpjes met afbeelding - transfer sheet

Recept meringue schuimpjes met afbeelding: hoe maak je de lekkerste meringue kisses?

Gemakkelijk recept voor meringue schuimpjes met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Hiermee maak je zelf de tofste meringue kisses. Maak je toefjes nog leuker met een print of foto aan de onderzijde.

Belangrijk: Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit komt. Maak alle materialen (beslagkom, mixer, spatel, etc.) goed schoon en vetvrij. Vet kan namelijk je meringue verpesten. Dit kan bijvoorbeeld met een keukenrol en citroensap.

Ingrediënten

  • 100 gram eiwit (afwegen)
  • 100 gram (fijne) kristalsuiker
  • 100 gram gezeefde poedersuiker

Benodigdheden

  • Staande mixer
  • Spuitzak met spuitmond
  • Magic transfersheet
  • Oven

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.
  • Weeg de ingrediënten af met een weegschaal (ook het eiwit).
  • Doe het eiwit in een goed ontvette mengkom en klop deze goed stijf met een goed ontvette mixer.
  • Voeg langzaam de (fijne) kristalsuiker toe aan het opgeklopte eiwit en blijf goed mixen tot de (fijne) kristalsuiker is opgelost
  • Voeg daarna laatste stapsgewijs de poedersuiker en blijf goed mixen.
  • Mix lang genoeg zodat alle suiker goed is opgelost. Door de meringue tussen de vingers te wrijven controleer je of deze voldoende is gemixt. Voel je nog suiker? Mix de meringue dan nog langer.
  • Is alle suiker opgelost? Schep de meringue in een spuitzak met spuitmondje (bijvoorbeeld rond of stervorm).
  • Plaats de transfer sheet op een bakplaat met de geprinte zijde naar boven.
  • Spuit de meringue in toefjes op de afbeeldingen op de sheet
  • Plaats de bakplaat in de oven en droog de merengue in de oven op 80 graden. (Let op: Plaats maximaal 1 sheet tegelijk in de oven. Ook GEEN extra meringue toefjes zonder sheet)
  • Zodra de meringues droog zijn kun je deze buiten de oven laten afkoelen.
  • Haal de schuimpjes van de sheet nadat de meringues zijn afgekoeld.

Tip:

  • Controleer altijd de temperatuur van de oven met een losse thermometer zodat je zeker weet of deze op de juiste temperatuur is. Er kan namelijk een verschil zitten in de ingestelde temperatuur en de werkelijke temperatuur.
  • Met een iets lagere temperatuur duurt het wat langer voor de meringues droog zijn, maar dan scheuren ze minder snel.
  • Plaats niet meer dan 2 sheets tegelijk in de oven. Ook niet op 1 bakplaat.
  • Het mooiste resultaat krijg je met witte meringue. Voeg bij voorkeur geen kleurstof toe aan de de meringues die je voor de transfer sheets gebruikt. Ook GEEN extra meringue toefjes zonder sheet.
  • Zorg dat je lang genoeg mixt zodat er geen suiker korrels meer aanwezig zijn in de meringue. Door de meringue tussen de vingers te wrijven controleer je of deze voldoende is gemixt. Voel je nog suiker? Mix de meringue dan nog langer.
toffe meringue schuimpjes / kisses met eetbare print