Zoeken

Benodigdheden

Deze koekjes zijn heel geschikt als topper voor Frozen cupcakes!

Frozen eetbare prints

Voor deze leuke Frozen koekjes hebben we eetbare prints op frosting sheets gebruikt. Deze zijn te vinden in het Frozen assortiment van Cakeprint.nl.

Koekjes

Voor de koekjes kun je hetzelfde recept gebruiken als bij de Halloween koekjes uit de Halloween blogpost. In plaats van rondjes steek je sneeuwvlokken uit waar je  afbeelding goed op past.

Afbeeldingen aanbrengen en decoreren

1. Maak een spuitzakje met spuitmondje nummer 2 en witte royal icing van medium consistentie. Medium consistentie is wanneer je piekjes kan trekken die direct omvallen. Bekijk de post over Royal Icing als je niet weet hoe je royal icing maakt.

De royal icing die hier gebruikt wordt, is nog extra wit gekleurd met witte kleurstof om echt een mooie witte kleur te krijgen, maar dit is natuurlijk optioneel.

2. Verwijder het schutvel van de uitgeknipte afbeelding volgens de frosting sheet gebruiksaanwijzing en breng deze aan met een beetje royal icing als lijm op het koekje.

3.  Spuit lijntjes met aan het einde een druppel vorm, voeg 2 grotere druppels aan de zijkant toe en 2 kleinere.

4. Spuit lusjes en voeg vervolgens een puntje er in toe.

5. Spuit boven, rechts, onder en links een dot icing.

7. Bestrooi de nog natte icing direct met (fijne) kristalsuiker om een ijs/sneeuw effect te geven. Laat de koekjes nog enkele uren drogen en dan zijn ze klaar om lucht dicht te bewaren of in te pakken als cadeautje!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?