Benodigdheden

  • 100 gram gezeefde poedersuiker

  • 1 lepel vloeistof (bijv.water).

  • Voedingskleurstoffen (diverse kleuren) Voedingskleurstoffen kopen

  • Citroensap

  • Vruchtensap

  • Sinaasappelsap

  • Voor chocolade glazuur nemen we anderhalve lepel cacaopoeder en ruim 1 lepel water.
  • Voor mokka 1 lepel cacaopoeder en een halve lepel oploskoffie (deze als eerste oplossen in ruim 1 lepel heet water).

Gebruik de glazuur altijd op afgekoeld taart/gebak of koekjes. Gebruik als decoratie bijv. smarties, engelse drop, hagelslag, roze / blauwe muisjes. Of gebruik glazuur om eetbare prints met eigen foto vast te plakken.

    Zeef de poedersuiker in een kom om eventuele klontjes te verwijderen.
    Voeg 1 eetlepels water toe aan de gezeefde poedersuiker. Begin met 2 eetlepels water en voeg indien nodig meer toe om de gewenste consistentie te bereiken. Als je een dikkere glazuur wilt, voeg dan minder water toe. Voor een dunner glazuur voeg je meer water toe.
    Optioneel kun je een paar druppels vanille-extract toevoegen voor extra smaak. Roer het vanille-extract door het glazuur.
    Roer het mengsel grondig met een lepel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en er geen klontjes meer zijn tot een gladde massa.
    Als het glazuur te dik is, voeg dan een beetje meer water toe en blijf roeren tot de gewenste dikte is bereikt.
    Zodra het glazuur de juiste dikte heeft, kun je het meteen gebruiken om bijvoorbeeld koekjes, cakes of andere baksels te glazuren.
    Giet het glazuur over je gebakken goederen en verspreid het gelijkmatig met achterkant van een lepel of een spatel.
    Laat het glazuur een tijdje uitharden voordat je je baksels serveert.

Sow dat was gemakkelijk. En nu?

En nu versieren maar met bijvoorbeeld sprinkles of eetbare prints.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?