Fijn Paasweekend toegewenst!
In verband met Pasen is er op maandag 21 april geen productie en postverwerking. Bestellingen van vrijdag voor 18 april 15:00u zijn volgens planning verwerkt en verzonden. Bestellingen na vrijdag 15:00u worden vanaf dinsdag 22 april verwerkt en verzonden. Houd rondom Pasen rekening met mogelijke postvertragingen. Meer over verzenden en besteladvies »
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.
- Weeg de ingrediënten af met een weegschaal (ook het eiwit).
- Doe het eiwit in een goed ontvette mengkom en klop deze goed stijf met een goed ontvette mixer.
- Voeg langzaam de (fijne) kristalsuiker toe aan het opgeklopte eiwit en blijf goed mixen tot de (fijne) kristalsuiker is opgelost
- Voeg daarna laatste stapsgewijs de poedersuiker en blijf goed mixen.
- Mix lang genoeg zodat alle suiker goed is opgelost. Door de meringue tussen de vingers te wrijven controleer je of deze voldoende is gemixt. Voel je nog suiker? Mix de meringue dan nog langer.
- Is alle suiker opgelost? Schep de meringue in een spuitzak met spuitmondje (bijvoorbeeld rond of stervorm).
- Plaats de transfer sheet op een bakplaat met de geprinte zijde naar boven.
- Spuit de meringue in toefjes op de afbeeldingen op de sheet
- Plaats de bakplaat in de oven en droog de merengue in de oven op 80 graden. (Let op: Plaats maximaal 1 sheet tegelijk in de oven. Ook GEEN extra meringue toefjes zonder sheet)
- Zodra de meringues droog zijn kun je deze buiten de oven laten afkoelen.
- Haal de schuimpjes van de sheet nadat de meringues zijn afgekoeld.
