Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »

Let op: Gesloten in verband met vakantie

In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli 15:00 uur tot en met 9 augustus. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning geproduceerd en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 9 augustus staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze vakantiesluiting »

Terug

Bladgoud / bladzilver

  • Snelle verzending Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!

  • Jarenlange ervaring Sinds 2005 gespecialiseerd in eetbaar drukwerk

  • Veilig bestellen Veilig betalen met uw bank naar keuze

producten gevonden
Sorteren op:

Op Social Media zoals Instagram óf op televisie zie je dat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van bladgoud op taarten. Maar wat is dat dan? En is dat echt eetbaar? Op deze pagina leggen we het je uit.

Wat is (eetbaar) bladgoud?

Bladgoud is een dun laagje goud dat gebruikt wordt voor diverse toepassingen zoals op meubels, schilderijlijsten of zelfs in (alcoholische) drankjes). Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door taartenbakkers om een lekkernij een luxe uitstraling te geven.

Hoe wordt bladgoud gemaakt?

Het maken van bladgoud stamt al af uit de tijd van de Romeinen en Vikingen. Zij maakte al gebruik van diverse technieken om van echt goud bladgoud te maken. In die tijd werd het goud platgehamerd tot een dunne laag. Tegenwoordig wordt het platgewalst met walsen tot een dikte van 0,0001 mm.

Is bladgoud gemaakt van echt goud?

Het bladgoud dat wij aanbieden is van echt goud gemaakt (respectievelijk 23 en 24 karaats). Doordat het van echt goud gemaakt is kunnen de vellen ook iets kleurverschil vertonen.

Kun je bladgoud echt eten?

Jazeker, het bladgoud dat wij aanbieden is voedselveilig, gecertificeerd en echt eetbaar. Zorg dat je altijd gecertificeerd bladgoud gebruikt voor je taarten omdat je zo zeker weet dat dit voedselveilig is. Het advies is om het bladgoud niet rechtstreeks in te nemen. Op een taart, koekje of gebakje is dat uiteraard geen probleem.

Hoe kun je bladgoud bewaren?

Het advies is om het bladgoud in de verpakking (goed afgesloten) te bewaren op een koele, drogeplek en niet bloot te stellen aan zonlicht. We adviseren ook om het bladgoud niet bloot te stellen aan hoge temperaturen (boven 50 graden celsius).

Hoe verwerk je eetbaar bladgoud op een taart

Bladgoud is extreem dun en daardoor ook extreem kwetsbaar. Het is belangrijk dat je hier voorzichtig mee om gaat. Het vraag wat oefening om het bladgoud te verwerken. Heb je een boekje met bladgoud dan kun je deze voorzichtig openen. Wanneer je niet voorzichtig doet kan het direct kreuken, breken of aan je vingers kleven wat zonde is. Op de verpakking van het bladgoud staat uiteraard vermeld hoe je deze het beste kunt bevestigen op je taart.