Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Koningsdag (NL): Houd er in je planning rekening mee dat er, in verband met Koningsdag, op zaterdag 27 april geen postbezorging is in Nederland. De eerstvolgende bezorgmogelijkheid na het weekend voor brievenbuspakjes is dinsdags. Houd rekening met mogelijk extra postvertragingen en plaats je bestelling minimaal 1 – 1,5 week van te voren om eventuele teleurstelling bij een postvertraging te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Terug

Bladgoud / bladzilver

  • Snelle verzending Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!

  • Jarenlange ervaring Sinds 2005 gespecialiseerd in eetbaar drukwerk

  • Veilig bestellen Veilig betalen met uw bank naar keuze

producten gevonden
Sorteren op:

Op Social Media zoals Instagram óf op televisie zie je dat er regelmatig gebruik gemaakt wordt van bladgoud op taarten. Maar wat is dat dan? En is dat echt eetbaar? Op deze pagina leggen we het je uit.

Wat is (eetbaar) bladgoud?

Bladgoud is een dun laagje goud dat gebruikt wordt voor diverse toepassingen zoals op meubels, schilderijlijsten of zelfs in (alcoholische) drankjes). Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door taartenbakkers om een lekkernij een luxe uitstraling te geven.

Hoe wordt bladgoud gemaakt?

Het maken van bladgoud stamt al af uit de tijd van de Romeinen en Vikingen. Zij maakte al gebruik van diverse technieken om van echt goud bladgoud te maken. In die tijd werd het goud platgehamerd tot een dunne laag. Tegenwoordig wordt het platgewalst met walsen tot een dikte van 0,0001 mm.

Is bladgoud gemaakt van echt goud?

Het bladgoud dat wij aanbieden is van echt goud gemaakt (respectievelijk 23 en 24 karaats). Doordat het van echt goud gemaakt is kunnen de vellen ook iets kleurverschil vertonen.

Kun je bladgoud echt eten?

Jazeker, het bladgoud dat wij aanbieden is voedselveilig, gecertificeerd en echt eetbaar. Zorg dat je altijd gecertificeerd bladgoud gebruikt voor je taarten omdat je zo zeker weet dat dit voedselveilig is. Het advies is om het bladgoud niet rechtstreeks in te nemen. Op een taart, koekje of gebakje is dat uiteraard geen probleem.

Hoe kun je bladgoud bewaren?

Het advies is om het bladgoud in de verpakking (goed afgesloten) te bewaren op een koele, drogeplek en niet bloot te stellen aan zonlicht. We adviseren ook om het bladgoud niet bloot te stellen aan hoge temperaturen (boven 50 graden celsius).

Hoe verwerk je eetbaar bladgoud op een taart

Bladgoud is extreem dun en daardoor ook extreem kwetsbaar. Het is belangrijk dat je hier voorzichtig mee om gaat. Het vraag wat oefening om het bladgoud te verwerken. Heb je een boekje met bladgoud dan kun je deze voorzichtig openen. Wanneer je niet voorzichtig doet kan het direct kreuken, breken of aan je vingers kleven wat zonde is. Op de verpakking van het bladgoud staat uiteraard vermeld hoe je deze het beste kunt bevestigen op je taart.