Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies ยป

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Zo versier je zelf een macarons met een eetbare print!

Of je ze nu zelf hebt gemaakt of gewoon in de winkel heb gekocht, je kan macarons heel gemakkelijk opleuken met een eetbare print. In dit blog lees je hoe je dat doet!

Benodigdheden

Macarons moeten meestal in de koelkast bewaard worden. Ouwel kan vocht aan trekken in de koelkast. Doe de print daarom pas vlak voor het serveren op de macarons om er zeker van te zijn dat ze mooi blijven. Het is immers zo gedaan!

Geef je macarons een feestelijke uitstraling door ze te versieren eetbare glitter of de leukste sprinkles. Hiermee maak je van je saaie macarons een luxe traktatie.

Werkswijze voor het aanbrengen van eetbare prints op macarons!

Wil je je eigen gemaakte of gekochte macarons een feestelijk en persoonlijk tintje te geven? Lees hier hoe je eenvoudig macarons kunt versieren met een eetbare print. In het voorbeeld hebben we een logo gebruikt. Dit kan ook een foto of andere afbeelding zijn. In deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je de inhoud van een chocowriter (chocolijm) kunt gebruiken om de eetbare prints op je macarons te bevestigen.

Stap 1: Verwarm de chocowriter

Plaats de dichte tube van de Chocowriter in een bakje met warm water. Hierdoor wordt de inhoud soepeler en gemakkelijker te gebruiken. Laat het een paar minuten in het warme water staan terwijl je je macarons en eetbare prints klaarzet.

Stap 2: Voorbereiding van de prints

Als je voorgesneden eetbare prints hebt, kun je deze stap overslaan. Anders, knip of snijd de gewenste prints zorgvuldig uit het eetbare papier. Zorg ervoor dat de prints de juiste maat hebben om op je macarons te passen.

Stap 3: Kneden van de Chocolijm

Haal de Chocowriter uit het warme water en controleer of de inhoud soepel is geworden. Kneed de inhoud even door om de chocolijm goed te mengen.

Stap 4: Breng de chocolijm aan

Haal het dopje van de tube en plaats een kleine hoeveelheid chocolijm (Chocowriter) in het midden van een macaron. Je kunt de chocolijm vanuit het midden in een spiraal verspreiden naar de randen van de macaron.

chocolijm op macaron doen

Stap 5: Plaats de Print

Neem een van de uitgeknipte eetbare prints en plaats deze op de aangebrachte chocolijm op de macaron. Druk zachtjes aan (niet te hard) om ervoor te zorgen dat de print op zijn plek blijft zitten.

Stap 6: Herhaal de stappen

Herhaal de bovenstaande stappen voor alle macarons die je wilt versieren met prints. Als de chocolijm tijdens het proces minder vloeibaar wordt, plaats je de tube weer even in het bakje met warm water om het opnieuw soepel te maken.

Zodra de chocolijm (of eetbare lijm) hard is geworden, zijn je macarons klaar om te serveren en van te genieten op je feestje! De prints voegen een uniek en feestelijk tintje toe aan de macarons.

Nu kun je genieten van heerlijke macarons met prints. Deze traktaties zullen zeker in de smaak vallen op elk feestje. Veel plezier met het maken en uitdelen!

In het voorbeeld hebben we de prints op ouwel gebruikt. Je kunt ook de prints op frosting sheet gebruiken. Lees hier meer over het verschil in eetbaar papier en de mogelijkheden.

Let op:
De chocolijm kleeft van zichzelf niet zo hard als de eetbare lijm. Als je liever eetbare lijm of glazuur gebruikt in plaats van chocolijm dan is dat ook mogelijk. Breng dan een dun laagje eetbare lijm aan op de achterkant van de print of op de macaron en bevestig deze op de macaron. Gebruik hierbij niet te veel eetbare lijm.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?