FAQ

Op basis van de specificaties van onze leveranciers (inkt, ouwel en frosting) zijn de grondstoffen glutenvrij. De eetbare prints worden tevens in een glutenvrije omgeving geproduceerd. De allergeneninformatie uit de productspecificaties is samengesteld op basis van de gegevens uit de receptuur en informatie van toeleveranciers van onze leveranciers. Derhalve kunnen er aan deze gegevens geen rechten worden ontleend.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de specificaties van onze leveranciers.

Eetbare inkt:
Water, Monopropyleen glycol (E1520), Glycerol (E422), Kleurstoffen (E102, E110, E122, E133, E151), Citroenzuur (E330)
Productspecificatie »

Ouwel:
Aardappelzetmeel, water, aroma (vanille), zoetstof: sucralose E955
Productspecificatie »

Frosting sheets:
Verdikkingsmiddel E1422, E1412, Maltodextrine, Bevochtigingsmiddel E422, Suiker, Water, Stabilisator E414, E460i, Dextrose, Emulgator E435, E491, Conserveermiddel E202, Sucralose
Productspecificatie »

E -nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen.

Klanten uit Nederland kunnen gebruik maken van de volgende betaalmethoden:

  • iDEAL
  • PayPal
  • Creditcard

Klanten uit België kunnen gebruik maken van de volgende betaalmethoden:

  • Paypal
  • MrCash
  • DirectEbanking
  • Belfius
  • KBC / CBC
  • Creditcard

De prints worden standaard ongesneden geleverd. Je ontvangt van ons een A4 of A5 vel met daarop je prints gedrukt. Je kunt deze dan zelf uitknippen of snijden. Bij diverse hobbywinkels zijn ook ponsapparaatjes te koop voor normaal papier. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld veel rondjes moet knippen. De ponsapparaatjes kun je ook gebruiken voor de eetbare prints. Zorg er bij frosting sheets voor dat je eerst het schutvel verwijderd voordat je de eetbare print ponst. Zo gaat de pons langer mee.

Vanaf 10 vellen kunnen de prints tegen meerprijs en op aanvraag gesneden worden geleverd.

Neem voor meer informatie over de snijservice contact met ons op »

Het meeste geschikt voor cupcakes, roze koeken of gebakjes zijn de ronde formaten met circa 4,7 cm doorsnede. Deze zijn te bestellen in onze webwinkel. U kunt deze hier vinden: Cakeprint Cupcake Prints

De verzendkosten bedragen voor zendingen binnen Nederland bedragen 2.95. De bestelling wordt dan verzonden per brievenbuspakje (met track & trace).

De verzendkosten voor België variëren van 7.50 tot 7.95. Bestellingen naar België worden per pakket met track en trace en verzekerd verzonden.

Ouwel is het oudste medium wat gebruikt werd om met eetbare inkt plaatjes te maken. Het is een aardappelmeelproduct wat gemixt wordt met water en vegetarische olie.

De ouwel bestaat uit de volgende ingredienten en is glutenvrij:

Ingrediënten : aardappelzetmeel (92%), water (7%) en plantaardige olie (1% olijfolie)

Jazeker, wij kunnen ook grote aantallen eetbare prints / flyers produceren.

De levertijd van grote aantallen gaat in overleg.

De inkt waarmee wij de ouwel bedrukken is eetbaar en geheel veilig. De eetbare inkt is voornamelijk opgebouwd uit natuuridentieke grondstoffen en wordt regelmatig bij een onafhankelijk instituut getest.

Bent u overgevoelig voor bepaalde kleur- en/of smaakstoffen, dan adviseren wij u onze producten niet te consumeren.

Ouwel
De houdbaarheid is minimaal 12 maanden mits bewaard onder 20 ºC en een luchtvochtigheid tussen 60 en 75%.

Ouwel is zeer gevoelig voor vochtigheid. Het advies om de ouwel te bewaren op een droge plaats (bijvoorbeeld een voorraadkast). Bewaar de print bij voorkeur in de envelop en in het plastic hoesje. In ieder geval de ouwel niet bewaren in gewone open luchtcondities of in het zonlicht. Let op: de print mag niet in de koelkast worden bewaard.

Frosting sheets
De frosting sheet is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht, in de koelkast of vriezer, of op een zonnige plaats. Bewaar de print:

In de oorspronkelijke verpakking (hoesje + envelop) om uitdroging te voorkomen
Op een droge, donkere plaats (b.v. in een keukenkastje) bij een maximum temperatuur van 20 graden Celsius
Bewaar je de sheet volgens bovenstaande aanwijzingen, dan is deze minimaal 3 maanden houdbaar.

De prints worden verpakt in een voedselveilig plastic hoesje en verstuurd in een stevige kartonnen envelop. In de envelop is ook een instructie te vinden. Deze instructie helpt u met het maken van top traktaties.

Op onze instructiepagina kunt je lezen hoe je de print kunt bevestigen op je taart, gebak of cakejes. Met behulp van deze instructies maak je van je eetbare prints eenvoudig een top traktatie.

Bekijk onze instructie-pagina