Versier je eetbare rietjes

Nieuw in ons assortiment: eetbare rietjes!

De laatste tijd is er vaak in het nieuws dat plastic rietjes problemen opleveren voor het milieu en met name voor de dieren. Dat bedenkende dat voor de meeste drankjes het onnodig is om een rietje te gebruiken. Een duurzame vervanger voor de plastic rietjes zijn de vrolijke eetbare rietjes.

Wanneer je klaar bent met drinken kun je het rietje gewoon opeten en de verpakking is volledig biologisch afbreekbaar. Er zit een lekker smaakje aan de rietjes zodat je water gaat smaken naar limoen of aardbei. Of een neutrale zoete smaak.

Hieronder een manier om de rietjes nóg leuker te maken. Super leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeest!

Eetbare rietjes met print
Benodigdheden

1. Knip of pons de rondjes uit en pak de rietjes uit.

2. Breng een klein beetje eetbare lijm of chocowriter aan op het rietje. Houdt rekening met de plek; je moet er natuurlijk nog wel makkelijk mee kunnen drinken.

Druk het plaatje zacht op het rietje.

Tips

  • Je kunt de rietjes al van te voren gereedmaken. Bewaar ze vervolgens bijvoorbeeld in het hersluitbare plastic gripzakje wat je bij de ouwel print krijgt. Houdt er rekening mee dat chocowriter een beetje zacht blijft. Zorg ervoor dat de print niet verschuift.
  • De rietjes worden geleidelijk aan zacht wanneer ze in de glazen drinken staan. Zet ze dus pas tijdens het serveren in de glazen drinken om er zolang mogelijk van te kunnen genieten.