Back to Blog

How to: Hoe maak je eenvoudig je eigen originele Halloween cupcakes?

De herfst heeft weer haar intrede gedaan. Het is ook lekker weer om lekker binnenshuis bezig te zijn. Bak bijvoorbeeld voor Halloween alvast leuke Halloween koekjes. Peter van Peter’s Treasury heeft als voorbeeld deze mooie Halloween koekjes gemaakt. De halloween koekjes zijn leuk om uit te delen met Halloween. Ze doen het ook erg goed als koekjes topper op zelfgemaakte Halloween cupcakes. In deze blog kun je lezen hoe je zelf gemakkelijk deze leuke halloween koekjes (en cupcakes) maakt.

Koekjes
Ingrediënten voor ± 24 halloween koekjes

 • 450 gram bloem
 • 250 gram zachte roomboter
 • 150 gram fijne kristalsuiker / poedersuiker
 • 2 theelepels kaneel
 • 1 ei
 • snufje zout


De werkwijze, stap voor stap:

1. Doe de zachte roomboter, suiker, zout en kaneel in een beslag kom. Mix kort met een handmixer door elkaar.

2. Voeg het ei toe en mix nog eens kort door elkaar.

3. Voeg de bloem toe en mix op lage snelheid heel kort door elkaar. Breng kort het mengsel verder bij elkaar met de hand.

4. Rol het deeg tot ongeveer 0,5 cm dikte uit tussen 2 vellen bakpapier. Plaats iets ter versteviging onder het deeg (bijvoorbeeld een flexibele snijplank) en leg het deeg in de koelkast.

5. Zodra het deeg goed koud is verwarm je de oven voor op 160°c. Steek met een ronde uitsteker of gebruik een glas op zijn kop cirkels uit het deeg die net wat groter zijn dan de afbeeldingen.

6. Bak de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven ongeveer 10 min. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 150°c en bak je de koekjes nog ongeveer 10 min af.

7. De koekjes zijn gaar als ze lichtbruin aan de randjes zijn en als je voorzichtig in het midden kan drukken zonder dat het zacht voelt en indeukt. Laat de koekjes volledig afkoelen op  een rek.
 

Afbeeldingen aanbrengen

Je kunt de prints vastplakken met eetbare lijm, glazuur, royal icing of onze chocowriter tubes met vloeibare witte chocolade. In dit recept is gebruik gemaakt van royal icing.

Maak een kleine hoeveelheid royal icing. Verdun deze tot lijntjes consistentie. Dat doe je door met hele kleine beetjes water toe te voegen tot de icing nog wel pieken vormt als je je lepel omhoog beweegt, maar deze direct weer omvallen.

Bewaar wat de witte icing om de prints te bevestiging. Geef de icing, waarmee je ook het sierrandje wil spuiten, eventueel een kleur. In dit recept hebben we een heel klein beetje witte icing gebruikt om de afbeeldingen vast te plakken aan de koekjes.

Doe de icing in een spuitzakje met een klein rond spuitmondje. Knip de afbeeldingen uit de sheet. Bevestig ze vervolgens per koekje op de volgende manier;

 • Breng voorzichtig een heel dun laagje royal icing aan. Kom niet te dicht bij de rand.
 • Leg de print kant op het koekje en druk voorzichtig maar goed aan om omkrullen te voorkomen.
 • Houdt de print even vast tot deze zich goed gehecht heeft.


Wanneer je alle afbeeldingen hebt gedaan, kun je nog het sierrandje opspuiten. Het randje op de koekjes in het voorbeeld zijn kleine bolletjes/druppeltjes met een ruimte ertussen, om vervolgens wanneer je helemaal rond bent geweest ter hoogte van de tussenruimte een stukje naar binnen nog een rij bolletjes/druppeltjes te maken.

Laat de icing goed uitharden voor je de koekjes verpakt of serveert.

Tips van Peter

 • Met glansspray geschikt voor fondant kun je de afbeeldingen een mooie licht glanzend effect meegeven! Spray nadat je de afbeelding hebt aangebracht een dun laagje over de afbeelding en laat goed drogen.
  Test wel eerst op één afbeelding of dit met de glansspray van jouw merk goed gaat.
   
 • Wil je de koekjes als toppers op cupcakes gebruiken? Leg ze bij voorkeur vlak voor het serveren op de topping van je cupcake. Bewaar ze tot die tijd luchtdicht zodat ze lekker knapperig blijven.
  Zorg ervoor dat de afbeelding niet in aanraking komt met de topping, dit kan ervoor zorgen dat de afbeelding aantast.
   

Geschreven door: Peter’s Treasury
Bron koekjes recept: De Koekenbakkers

Voila, zie hieronder het resultaat:

Back to Blog