Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies ยป

Fondant

Wat is fondant?

Veel taartenbakkers zijn ooit begonnen met het versieren van taarten met fondant of rolfondant. Fondant is een kneedbare suikerpasta die perfect is voor het boetseren van figuren of het decoreren van taarten en cupcakes.

Deze pasta bestaat voornamelijk uit suiker, wat zorgt voor de zoete smaak. Verder bevat het een beetje water, glucosestroop en soms een kleine hoeveelheid glycerine om het flexibel te maken. Hierdoor kan fondant uitgerold worden tot een gladde laag, ideaal voor een strakke afwerking van taarten.

Hoe gebruik je eetbare prints met fondant?

Taarten die bedekt zijn met fondant zijn heel erg geschikt om een fototaart van te maken. Door een eetbare print van een favoriete foto of afbeelding toe te voegen, krijgt de taart een persoonlijk tintje. Hoewel de meeste soorten eetbaar papier geschikt zijn voor gebruik op fondant, wordt eetbaar fotopapier minder vaak gebruikt voor droge toepassingen. Leer meer over het verschil in eetbaar papier en hoe je prints op fondant kunt aanbrengen via de volgende links:

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?