Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Howto: hoe maak je een fondant of marsepein fototaart met ouwel?

Lees ook altijd de uitgebreide gebruiksaanwijzing »

Ouwel is prima te gebruiken op marsepein en fondant:

De werkwijze, stap voor stap:

  • Smeer met behulp van een fijnharig kwastje of met een schoon, nieuw keukensponsje een beetje water, eetbare lijm of eiwit op de achterkant van de print. Smeer vooral de randen de print goed in, dit voorkomt omkrullen.
  • Plaats de print op de marsepein of rolfondant ondergrond. Leg een stukje plastic keukenfolie (geen aluminiumfolie) of een schone en droge theedoek op de print en leg om wat druk uit te oefenen bijvoorbeeld een tijdschrift er bovenop.
  • Na circa 10 – 15 minuten verwijder je voorzichtig het tijdschrift en de plastic keukenfolie of theedoek en kun je de traktatie verder afwerken.

Bewaartip

Ouwel is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht of op een zonnige plaats.

Bewaar de ouwel daarom:

  •      in de oorspronkelijke verpakking (hoesje + envelop)
  •      op een droge, donkere plaats bij een maximum temperatuur van 20 graden Celsius

De ouwel is op die manier 12 maanden houdbaar. Ouwel kan niet worden ingevroren.

Algemene tips:

  • Om condensvorming te voorkomen adviseren we om de taart met de aangebrachte print te koelen in een kartonnen taartdoos zonder plastic kijkvenster. De condens zal dan in het karton trekken in plaats van neer te slaan op de print.
  • Dek de taart-met-print nooit af met huishoud- of aluminiumfolie.
  • De vellen worden ongesneden geleverd, je kunt de prints op maat knippen met een droge en schone schaar. Voor rondjes is het gemakkelijk een papierpons te gebruiken. Deze kun je bij de meeste hobbywinkels verkrijgen in diverse vormen en formaten.
  • Is de print te groot voor je traktatie, knip deze dan op maat met een droge en schone schaar.