Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Howto: fondant of marsepein fototaart maken met frosting sheet

Lees ook altijd de uitgebreide gebruiksaanwijzing »

Frosting sheet is prima te gebruiken op fondant / marsepein:

De werkwijze, stap voor stap:

  • Maak de ondergrond waarop je de frosting sheet wilt aanbrengen licht vochtig met een klein beetje water, eetbare lijm of glazuur. Dit kun je doen door te strijken met een fijnharig kwastje of te deppen met een schoon, nieuw keukensponsje. U kunt ook een klein beetje witte chocoladepasta gebruiken. Hiervoor zijn onze witte chocowriters ook geschikt. De kleefkracht van de chocolade is niet zo stevig als van de eetbare lijm.
  • Verwijder eventuele dikke druppels met behulp van keukenpapier
  • Verwijder het plastic schutvel. Gaat de frosting sheet niet gemakkelijk van het schutvel? Plaats de print dan eerst maximaal 1 minuut in de vriezer.
  • Leg de frosting sheet op de vochtig gemaakte ondergrond
  • Plaats vervolgens de print op de ondergrond en druk deze licht aan met een schone en droge smoother (of een ander glad keukengereedschap)

Bewaartip:

De frosting sheet is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht, in de koelkast of vriezer, of op een zonnige plaats. Bewaar de print:

  • In de oorspronkelijke verpakking (hoesje + envelop) om uitdroging te voorkomen
  • Op een droge, donkere plaats (b.v. in een keukenkastje) bij een maximum temperatuur van 20 graden Celsius
  • Dek de taart-met-print nooit af met huishoud- of aluminiumfolie

Bewaar je de sheet volgens bovenstaande aanwijzingen, dan is deze minimaal 3 maanden houdbaar.

Algemene tips:

  • Let op: Zorg dat de print niet vochtig wordt. Werk daarom met schone en droge handen en gereedschappen
  • Om condensvorming te voorkomen adviseren we om de taart met de aangebrachte print te koelen in een kartonnen taartdoos zonder plastic kijkvenster. De condens zal dan in het karton trekken in plaats van neer te slaan op de print.
  • Voor het gemakkelijk verwijderen van het schutvel is het handig de sheet maximaal 1 minuut in de vriezer te leggen
  • De vellen worden ongesneden geleverd, je kunt de prints op maat knippen met een droge en schone schaar. Voor rondjes is het gemakkelijk een papierpons te gebruiken. Deze kun je bij de meeste hobbywinkels verkrijgen in diverse vormen en formaten.
  • Is de print te groot voor je traktatie, knip deze dan op maat met een droge en schone schaar.
  • Knip kleinere vlakken of stroken eerst uit de sheet. Verwijder daarna pas het schutvel. Gebruik bij voorkeur niet meer dan 2 tot 4 plaatjes tegelijk. Naarmate de sheet warmer en daardoor slapper wordt, neemt de kans op beschadigingen bij het verwijderen van het schutvel toe
  • Heb je nog niet eerder met frosting sheets gewerkt? Oefen dan, indien mogelijk, eerst met een klein stukje van de sheet. Op die manier kun je op je gemak en op kleine schaal onderzoeken hoe de sheet reageert op de ondergrond waarmee je werkt.