Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »
Let op: Deze pagina wordt regelmatig aangevuld. Het eetbaar fotopapier is relatief nieuw en hebben we nog niet getest voor alle ondergronden. De gebruiksaanwijzing is samengesteld op basis van informatie van de leverancier en feedback van klanten. Heb je tips voor de gebruiksaanwijzing? Laat het ons dan weten.
Een eetbaar fotopapier is een type eetbaar papier dat eind 2022 is toegevoegd aan ons assortiment. Je ontwerp wordt geprint op een dun vel eetbaar papier gebaseerd op plantaardige vezels en zetmeel. Qua materiaal lijkt het tussen ouwel en frosting sheet in te zitten. De vellen zijn op 2 zijden te printen. Een gladde zijde voor een mooie strakke print en een ruwe zijde wat een mooi effect aan je print geeft. De printkwaliteit is erg goed (ook afhankelijk van de kwaliteit van je afbeelding). De smaak en mondgevoel van eetbaar fotopapier wordt als minder prettig ervaren dan de smaak van frosting sheet en ouwel. Dat is waarom we adviseren om de prints niet te gebruiken op droge toepassingen zoals koekjes, fondant of rechtstreeks op cupcakes. Gebruik de eetbaar fotopapier prints op een ondergrond van bijvoorbeeld botercreme, enchanted cream of (verstevigde) slagroom zodat de print zacht en aangenamer eetbaar wordt. Meer over het verschil tussen ouwel, brilliance sheet, frosting sheet en eetbaar fotopapier lees je hier.
Eetbaar fotopapier prints zijn prima te gebruiken op diverse ondergronden:
Door de smaak en het mondgevoel van het eetbaar fotopapier adviseren we om deze te gebruiken op vochtige ondergronden zoals botercreme, enchanted cream of verstevigde slagroom.
Eetbaar fotopapier prints kunnen rechtstreeks worden gebruikt op roomsoorten, zoals slagroom, (boter)crème en kwark/bavaroise. Na verloop van tijd wordt de print zachter en gemakkelijker te snijden en eten.
Door de smaak en het mondgevoel van het eetbaar fotopapier wordt het eetbaar fotopapier minder gebruikt voor het gebruik op droge ondergronden zoals fondant of marsepein. Je kunt wel bijvoorbeeld de print verstevigen door deze op een laagje gedroogd fondant te plaatsen. Deze kun je dan gebruiken om rechtop op een taart te plaatsen. Gebruik hiervoor bij voorkeur eetbare lijm en geen water. Houd er rekening mee dat de smaak en mondgevoel minder aangenaam is dan die van frosting sheet of ouwel.
Er zijn verschillende manieren waarop je een eetbaar fotopapier print op cupcakes kan bevestigen. Hieronder vind je links naar de pagina waar je meer informatie vindt over hoe je de prints kunt bevestigen of plakken op cupcakes:
De frosting sheet is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht, in de koelkast of vriezer, of op een zonnige plaats. Bewaar de print volgens onderstaande instructie om mogelijke kleurverandering tegen te gaan en de kwaliteit van de print zoveel mogelijk te behouden:
Bewaar je de sheet volgens bovenstaande aanwijzingen, dan is deze minimaal 3 maanden houdbaar.