• Let op:
  In verband met een lang weekend zijn wij gesloten van vrijdag 21 februari (12:30 uur) tot en met maandag 24 februari. Op dit moment is het niet mogelijk een bestelling te plaatsen / af te ronden. Vanaf maandag 24 februari einde van de middag is het weer mogelijk om bestellingen af te ronden.

 • Minicupcake prints 40 stuks gedrukt op A4 formaat ouwel of frosting (ca. 3 cm)

  v.a. 6.95

  • Beschrijving
  • Ingrediënten
  • Ouwel of Frosting?
  • Snijservice
  • Beoordelingen (4)

  Minicupcake prints 40 stuks gedrukt op A4 formaat ouwel of frosting (ca. 3 cm)

  Met deze eetbare ouwel printjes maak je eenvoudig 40 petitfours of minicupcakes met foto of logo. De vellen worden altijd ongesneden geleverd. Deze cupcake prints zijn circa 3 cm doorsnede en worden met 40 stuks op een A4 vel gedrukt die je eenvoudig zelf kunt uitsnijden, ponsen of knippen.

  Let op: Afbeeldingen van ver af zijn niet goed te herkennen op het formaat van 3 cm doorsnede. Het advies is om de afbeelding in te zoomen. Wij raden ook aan om niet te veel tekst op dit formaat ouwel te plaatsen. Het gebruik van veel of kleine tekst op dit formaat komt de leesbaarheid niet ten goede.

  * Tip: Je ontwerpt met deze online tool 1 afbeelding. Wij drukken deze dan 40 keer op een A4 vel.

   

  Eetbare inkt: Water, Monopropyleen glycol (E1520), Glycerol (E422), Kleurstoffen (E102, E110, E122, E133, E151), Citroenzuur (E330) Productspecificatie » Ouwel: Aardappelzetmeel, water, aroma (vanille), zoetstof: sucralose E955 Productspecificatie » Frosting sheets: Verdikkingsmiddel E1422, E1412, Maltodextrine, Bevochtigingsmiddel E422, Suiker, Water, Stabilisator E414, E460i, Dextrose, Emulgator E435, E491, Conserveermiddel E202, Sucralose Productspecificatie » E -nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen.
  Zowel met ouwel sheets als met frosting sheets kun je gemakkelijk werken. Allebei zijn ze geschikt voor diverse ondergronden. Om je op weg te helpen, stellen we onze Tips voor Top Traktaties (instructies) online beschikbaar. Je vindt ze op de volgende pagina’s: Ouwel Al sinds het allereerste begin van Cakeprint, in 2005, drukken we onze prints op ouwel. Ouwel is eetbaar papier. Het bestaat al heel lang, je kent het waarschijnlijk wel. Ouwel is als het bekende snoeppapier verkrijgbaar in de supermarkt, in allerlei leuke kleurtjes. De ouwel waar Cakeprint eetbare prints mee maakt, is gebroken wit van kleur. Dat we voor deze kleur hebben gekozen, heeft te maken met de kwaliteit die we nastreven: gebroken wit geeft het mooiste resultaat. De ouwelvellen die wij gebruiken, zijn twee keer zo dik als het eetbare papier uit de supermarkt. Dit zogenoemde dubbeldik ouwel wordt speciaal voor Cakeprint gemaakt. Standaard ouwel is meestal neutraal van smaak. Cakeprint ouwel daarentegen is licht gezoet met vanille. Onze dubbeldikke ouwel levert mooie eetbare prints op. Toch zijn deze prints iets minder scherp van kwaliteit dan prints op frosting sheets. Dit komt onder andere doordat ouwel de printinkt als het ware opzuigt. Uiteraard is de kwaliteit van de print ook afhankelijk van de kwaliteit, resolutie en zoom van de aangeleverde afbeelding. Ouwelvellen zijn steviger dan frosting sheets en niet vouw- of buigbaar. Hierdoor zijn ze onder meer geschikt voor het maken van eetbare flyers, visitekaartjes en menukaarten. Ouwel is hittebestendig en daardoor kan het ook worden toegepast op bijvoorbeeld brood of pannenkoeken. Opgelet:
  • Neem de instructies goed door voor je begint
  • Ouwel is heel gevoelig voor vocht; komt het hiermee in contact, dan kan de print gaan “smelten”
  Ingrediënten Aardappelzetmeel, water, aroma (vanille), zoetstof: sucralose E955 Houdbaarbeid: minimaal 12 maanden Productspecificatie »
  Frosting sheets Sinds eind 2015 drukt Cakeprint ook op frosting sheets. Een frosting sheet is een dun laagje fondant met daaronder een plastic schutvel. Dit schutvel is nodig om de frosting sheet door te kunnen voeren in de printer. Bovendien voorkomt het dat de frosting sheet breekt. De smaak van de frosting sheets is die van licht gezoete vanille. Net als de dubbeldikke Cakeprint ouwelvellen zijn frosting sheets gebroken wit van kleur. Frosting sheets hebben een gladde structuur. Hierdoor ligt de eetbare print meer aan de oppervlakte dan bij ouwel, met als gevolg een scherpere print. Die scherpte is natuurlijk ook afhankelijk van de kwaliteit, resolutie en zoom van de aangeleverde afbeelding. Anders dan ouwelvellen zijn frosting sheets heel buigzaam. Hierdoor zijn ze ideaal voor het maken van taartranden of eetbare strikken. Opgelet:
  • Neem de instructies goed door voor je begint
  • Het feit dat de print meer aan de oppervlakte ligt, maakt deze ook gevoeliger voor vocht. Komt de print in contact met vocht, dan kan hij gaan doorlopen. Werk daarom altijd met schone, droge handen en voorkom dat er vocht op de geprinte zijde komt
  • Frosting sheets kunnen na enige tijd in de open lucht uitdrogen en verharden. Er kunnen dan mogelijk scheurtjes ontstaan
  Ingrediënten Verdikkingsmiddel E1422, E1412, Maltodextrine, Bevochtigingsmiddel E422, Suiker, Water, Stabilisator E414, E460i, Dextrose, Emulgator E435, E491, Conserveermiddel E202, Sucralose Houdbaarbeid: minimaal 3 maanden Productspecificatie »
  Vanaf 10 vellen van dit formaat bij hetzelfde ontwerp en vorm kunnen de prints tegen meerprijs en op aanvraag gesneden worden geleverd. De prints worden dan perfect op het gewenste formaat en vorm gesneden. Neem voor meer informatie over de snijservice contact met ons op » De prints worden standaard ongesneden geleverd. Je ontvangt van ons een A4 of A5 vel met daarop je prints geprint. Je kunt deze dan zelf uitknippen met een schaar of snijden met een hobbymes (en lineaal). Bij diverse hobbywinkels zijn ook ponsapparaatjes te koop voor normaal papier. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld veel rondjes moet knippen. De ponsapparaatjes kun je ook gebruiken voor de eetbare prints. Zorg er bij frosting sheets voor dat je eerst het schutvel verwijderd voordat je de eetbare print ponst. Zo gaat de pons langer mee.

  4 beoordelingen voor Minicupcake prints 40 stuks gedrukt op A4 formaat ouwel of frosting (ca. 3 cm)

  1. 5 van 5

   Ideaal voor het maken van kleine cupcakes. Wel even een werkje met knippen. Maar de kinderen hebben me goed geholpen 🙂

  2. 5 van 5

   Perfect formaat voor mijn mini cupcakes, goed van kwaliteit. De print stond er zeer duidelijk op, en dat bij zo’n klein plaatje… het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het knippen is het enige (kleine) nadeel. Ik ga deze zeker vaker bestellen!

  3. 4 van 5

   Bedankt voor de prints. De foto van dichterbij was goed zichtbaar. De andere wat minder, deze had ik wat meer in moeten zoomen. Daar zal ik de volgende keer rekening mee houden. Of ik kies een iets groter formaat. Alles was toch in de smaak gevallen bij iedereen 🙂 Bedankt

  4. 4 van 5

   Leuke prints van goede kwaliteit, ik zou de volgende keer wel gaan voor een groter formaat omdat dit erg klein is voor gewone cupcakes.


  Een beoordeling toevoegen