Zoeken

Benodigdheden

Als je gaat schilderen, laat dan het schutvel achter de print zitten voor extra stevigheid.

Verfen van koekjes: Leuk voor verschillende gelegenheden

Het verfen of schilderen van koekjes is perfect voor verschillende gelegenheden. Het verfen van koekjes zijn een leuke activiteit voor kinderfeestjes. Laat kinderen hun eigen traktatie maken op het kinderfeestje. Jij bereidt de koekjes voor of koopt deze bij een van onze klanten. Maak koekjes die passen bij het thema van het feestje. Of het nu gaat om een Super Mario, Peppa Pig, Halloween, Sinterklaas of de favoriete held van je kind, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je eigen kleuren bedenken om in het eetbare verfpalet te verwerken. Als je wat koekjes over hebt, bewaar ze dan luchtdicht zodat je ze op een regenachtige dag nog kunt gebruiken. De kinderen vinden het fantastisch.

Wat heb je nodig?

Voordat je aan de slag gaat, zorg je zelf voor koekjes in het gewenste thema. Deze kun je zelf maken of ergens laten maken. Koop ook kleine verfkwastjes. Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke verfkwastjes? Deze kun je vinden bij winkels als Action of Hema. Vervolgens maak je zelf een ontwerp van je verfpalet en bestel je deze als eetbare print. Voor het ontwerpen kun je onze handige Canva-sjablonen gebruiken. Canva is een gebruiksvriendelijke fotobewerkingsapp met een gratis versie, waarmee je de kleuren kunt aanpassen aan jouw wensen. Wil je weten hoe je dit precies doet? Lees verder in dit blog voor enkele handige tips.

Welk eetbaar papier heb ik nodig?

We hebben verschillende soorten eetbaar papier. Wil je eetbare verfpalets bestellen en wil je de beste resultaten bereiken bij het verven op koekjes? Kies dan voor brilliance sheet of frosting sheet. Hierop blijft de inkt meer er bovenop liggen, waardoor het schilderen beter gaat. Ouwel en eetbaar fotopapier zijn minder geschikt, omdat ze kunnen verzachten en beschadigen wanneer je water gebruikt.

Zelf een eetbaar verfpalet maken is eenvoudiger dan je denkt. Gebruik een fotobewerkingsprogramma of app om je palet te ontwerpen. En om het nog gemakkelijker te maken, hebben we Canva-sjablonen beschikbaar met 8 kleuren op een palet.

 • Canva sjabloon voor 1 verfpalet met 8 kleuren
 • Canva sjabloon voor 8 verfpalets met 8 kleuren op 1 vel
 • Volg gewoon deze stappen:

 • Stap 1: Open het ontwerp door te klikken op de bijbehorende link en selecteer “Sjabloon gebruiken”.
 • Stap 2: Als je een kleur wilt aanpassen, klik je op het gewenste rondje, selecteer je de kleur die je wilt en herhaal je deze stappen voor alle kleuren die je wilt wijzigen.
  voorbeeld selecteren kleur
 • Stap 3: Ben je tevreden met je ontwerp? Klik dan op “Delen” en vervolgens op “Downloaden” als JPG of PNG. Zo kun je je ontwerp uploaden in onze ontwerptool.
 • De zwarte lijnen die je ziet, worden meegeprint op het eetbare papier als snijlijnen. Deze helpen je bij het knippen van de eetbare verfpaletten uit het vel. De afmetingen en kleuren kunnen enigszins afwijken van je ontwerp, maar we streven ernaar om de kleuren zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Sommige kleurtinten zijn echter moeilijk of niet te printen. Meer informatie over mogelijke kleurafwijkingen vind je in onze tips voor een mooie print.

  Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van je eigen meesterwerken op koekjes met de betoverende eetbare verfpaletten van Cakeprint. Laat je innerlijke kunstenaar los en laat je smaakpapillen genieten!

  Eetbare prints in 3 stappen

  Ontwerp je eigen eetbare print

  Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?