Zoeken

1. Zelf cupcakes maken met de kinderen

Zelfgemaakte cupcakes zijn de perfecte traktatie op elk kinderfeestje. Het een ontzettend leuke activiteit om samen met de kinderen te doen. Het knutselen met eetbare decoraties en het opmaken van hun eigen traktaties zorgt voor een onvergetelijke ervaring en creëert mooie herinneringen en foto’s.

Daarnaast is het ook budgetvriendelijk. De meeste ingrediënten die je nodig hebt, zoals bloem, eieren en suiker, heb je waarschijnlijk al in je keukenkastjes staan. Dit bespaart niet alleen geld, maar maakt het organiseren van een kinderfeestje ook toegankelijk voor iedereen.

Bovendien is cupcakes maken een fantastische manier om de tijd te doden op een feestje. Het houdt de kinderen bezig en betrokken, wat betekent dat er minder kans is op verveling en onrust. Het geeft de kinderen de kans om hun creativiteit te uiten en trots te zijn op hun eigen creaties.

Last but not least, vrijwel alle kinderen zijn dol op cupcakes. Het zijn kleine traktaties die gemakkelijk te eten zijn en waarbij de cupcake zelf aangepast kan worden aan iedereen zijn wensen. Het zelf maken van cupcakes voor een kinderfeestje is dus niet alleen leuk, maar ook een gegarandeerd succes bij de jonge kinderen. Dus waar wacht je nog op? Haal de bakvormen tevoorschijn en begin met bakken voor een feestje om nooit te vergeten!

bakken van cupcakes met kinderen op kinderfeestje

2. Eetbare tekeningen op je cupcake

Je kunt eetbare prints bestellen om je cupcakes te versieren maar een andere leuke manier om de kinderen te betrekken bij het versierproces van de kinderfeestjes cupcakes is door ze hun eigen eetbare tekeningen te laten maken. Je geeft ze eetbare inkt stiften en ouwel rondjes en een opdracht om de mooiste tekening te maken voor bovenop een cupcake. Een leuke activiteit wat zorgt voor een lach op de kleine gezichtjes. Na het maken van een eigen eetbare tekening kunnen ze met eetbare chocolijm of glazuur deze op de cupcakes bevestigen. Een leuke en smakelijke activiteit waar ze zeker van zullen genieten.

cupcake met eetbare tekening

3. Cupcakes versieren met Sprinkels / Strooisels

Of je nu een Frozen-thema, Paw Patrol-thema, een TikTok-feestje of een ander thema hebt voor je kinderfeestje, er zijn sprinkles in alle kleuren en stijlen beschikbaar vanaf 2,75 per zakje (en soms ook in de aanbieding). Spuit wat slagroom of botercrème op de cupcakes of voeg een verrukkelijke chocolade-drip toe en strooi er vervolgens de sprinkels overheen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de cupcakes zien er prachtig uit. Dit is een leuke budget activiteit waarbij uiteraard de kinderen de cupcakes ook zelf kunnen versieren.

Tip: Wil je het extra budget maken? Versier de cupcakes met dingen die je al in huis hebt. Maak glazuur van poedersuiker en bestrooi de cupcakes met bijvoorbeeld hagelslag of sprinkles die je al in huis hebt.

4. Zoete toppings die je (vaak) al in huis hebt

Geef de kinderen de vrijheid om hun cupcakes te versieren met verschillende zoete toppings die vaak al in je keukenkastje staan zoals chocoladehagelslag, vlokken, vruchtenhagelslag of verkruimelde koekjes. Spuit een toefje slagroom op de cupcakes en laat de kinderen hun gang gaan met versieren. Zorg dat je de stofzuiger of kruimeldief paraat hebt voor na het versierfestijn ;-).

Voor wat extra kleur en smaak kun je een laagje jam als basis gebruiken in plaats van slagroom. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het resultaat is heerlijk.

5. Gezonde toppings voor cupcakes

Voor wie op zoek is naar gezondere opties voor het versieren van de cupcakes, zijn er ook mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor noten of vers fruit als toppings. Zorg er wel voor dat de noten geschikt zijn voor de kleintjes en snijd ze indien nodig in kleinere stukjes. Zo kun je ook een gezondere draai geven aan het versieren van de cupcakes. Het fruit wat geschikt is voor het gebruik op cupcakes zijn aardbeien, bramen, bessen, kersen en al het fruit wat je maar in huis kunt hebben.

Met deze budgetvriendelijke ideeën voor het versieren van cupcakes, wordt het kinderfeestje niet alleen leuker maar ook smakelijker. Geniet van het glunderende gezicht van de jarige en zijn of haar vrienden terwijl ze hun eigen creatieve cupcakes maken. Veel plezier met het organiseren van een onvergetelijk feestje!

cupcakes versieren met fruit of noten

6.Snoepjes of spekjes

Kinderen worden altijd blij van snoepjes en spekjes. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke en feestelijke manier om cupcakes te versieren voor een kinderfeestje, dan zijn snoepjes en spekjes daarom de perfecte keuze. Snoepjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende thema’s waardoor ze ook kunnen passen bij het thema van het kinderfeestje. Of het nu gaat om kleurrijke skittels, knapperige M&M’s, zachte marshmallows of zure matten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat de kinderen hun eigen cupcakes met snoepjes en spekjes versieren. Een gegarandeerde hit op elk kinderfeestje en tevens vriendelijk voor het budget!

7. Gemakkelijk en gaaf: Eetbare cupcake prints

Wil je het jezelf gemakkelijk maken zonder in te leveren op stijl? Overweeg dan om eetbare prints in het gewenste thema te bestellen. Heb je bijvoorbeeld een unicorn feestje, batman feestje of dino feestje? Met de eetbare prints maak je in een handomdraai van een simpele cupcake de tofste cupcakes. Met een beetje glazuur of chocolijm kun je ze moeiteloos op de cupcakes bevestigen. Voor een extra smakelijke twist kun je de prints op een laagje botercreme of enchanted cream leggen. Je eigen kind wil vast meehelpen met het versieren van zijn eigen kinderfeest trakatie.

Bij Cakeprint kun je terecht voor veel verschillende thema’s. Zit je thema er niet tussen of wil je een ander ontwerp? Upload dan je eigen ontwerp, afbeelding of foto bij ‘ontwerp je eetbare print‘.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?