Benodigdheden

 • 450 gram bloem

 • 250 gram zachte roomboter

 • 150 gram fijne kristalsuiker / poedersuiker

 • 2 theelepels kaneel

 • 1 ei

 • snufje zout

 • 1 vel met eetbare Halloween prints Halloween eetbare prints kopen

 • Met glansspray geschikt voor fondant kun je de afbeeldingen een mooie licht glanzend effect meegeven! Spray nadat je de afbeelding hebt aangebracht een dun laagje over de afbeelding en laat goed drogen.
  Test wel eerst op één afbeelding of dit met de glansspray van jouw merk goed gaat.
 • Wil je de koekjes als toppers op cupcakes gebruiken? Leg ze bij voorkeur vlak voor het serveren op de topping van je cupcake. Bewaar ze tot die tijd luchtdicht zodat ze lekker knapperig blijven.
  Zorg ervoor dat de afbeelding niet in aanraking komt met de topping, dit kan ervoor zorgen dat de afbeelding aantast.

De werkwijze, stap voor stap:

1. Doe de zachte roomboter, suiker, zout en kaneel in een beslag kom. Mix kort met een handmixer door elkaar.

2. Voeg het ei toe en mix nog eens kort door elkaar.

3. Voeg de bloem toe en mix op lage snelheid heel kort door elkaar. Breng kort het mengsel verder bij elkaar met de hand.

4. Rol het deeg tot ongeveer 0,5 cm dikte uit tussen 2 vellen bakpapier. Plaats iets ter versteviging onder het deeg (bijvoorbeeld een flexibele snijplank) en leg het deeg in de koelkast.

5. Zodra het deeg goed koud is verwarm je de oven voor op 160°c. Steek met een ronde uitsteker of gebruik een glas op zijn kop cirkels uit het deeg die net wat groter zijn dan de afbeeldingen.

6. Bak de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven ongeveer 10 min. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 150°c en bak je de koekjes nog ongeveer 10 min af.

7. De koekjes zijn gaar als ze lichtbruin aan de randjes zijn en als je voorzichtig in het midden kan drukken zonder dat het zacht voelt en indeukt. Laat de koekjes volledig afkoelen op  een rek.

 

Afbeeldingen aanbrengen

Je kunt de prints vastplakken met eetbare lijm, glazuur, royal icing of onze chocowriter tubes met vloeibare witte chocolade. In dit recept is gebruik gemaakt van royal icing.

Maak een kleine hoeveelheid royal icing . Verdun deze tot lijntjes consistentie. Dat doe je door met hele kleine beetjes water toe te voegen tot de icing nog wel pieken vormt als je je lepel omhoog beweegt, maar deze direct weer omvallen.

Bewaar wat de witte icing om de prints te bevestiging. Geef de icing, waarmee je ook het sierrandje wil spuiten, eventueel een kleur. In dit recept hebben we een heel klein beetje witte icing gebruikt om de afbeeldingen vast te plakken aan de koekjes.

Doe de icing in een spuitzakje met een klein rond spuitmondje. Knip de afbeeldingen uit de sheet. Bevestig ze vervolgens per koekje op de volgende manier;

 • Breng voorzichtig een heel dun laagje royal icing aan. Kom niet te dicht bij de rand.
 • Leg de print kant op het koekje en druk voorzichtig maar goed aan om omkrullen te voorkomen.
 • Houdt de print even vast tot deze zich goed gehecht heeft.

Wanneer je alle afbeeldingen hebt gedaan, kun je nog het sierrandje opspuiten. Het randje op de koekjes in het voorbeeld zijn kleine bolletjes/druppeltjes met een ruimte ertussen, om vervolgens wanneer je helemaal rond bent geweest ter hoogte van de tussenruimte een stukje naar binnen nog een rij bolletjes/druppeltjes te maken.

Laat de icing goed uitharden voor je de koekjes verpakt of serveert.

 

Voila, zie hieronder het resultaat:

In deze blog wordt je geïnspireerd met hoe je koekjes gebruikt om als eetbare topper te gebruiken voor cupcakes. Dit is een van de methoden om je prints te gebruiken op cupcakes. Laat je inspireren met hoe je de eetbare prints nog meer kunt gebruiken op cupcakes.

Bekijk het complete Halloween assortiment voor het maken van een echte trick & treat traktatie online. Bijvoorbeeld de kant en klare Halloween prints, of Halloween kleurstoffen van 4 stuks of 2 stuks in de kleurstof oranjeen zwarte kleurstof. Zit het gewenste ontwerp er niet tussen? Bestel dan een eetbare fotoprint met je eigen ontwerp. Bekijk ook de tutorial video voor het maken van de lekkerste Halloween brownies.

Naast deze leuke Halloween koekjes zijn er ook andere type koekjes die je kunt versieren met een eetbare print. Lees meer over het versieren van koekjes met eetbare print.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?