De werkwijze, stap voor stap:
1. Doe de zachte roomboter, suiker, zout en kaneel in een beslag kom. Mix kort met een handmixer door elkaar.
2. Voeg het ei toe en mix nog eens kort door elkaar.
3. Voeg de bloem toe en mix op lage snelheid heel kort door elkaar. Breng kort het mengsel verder bij elkaar met de hand.
4. Rol het deeg tot ongeveer 0,5 cm dikte uit tussen 2 vellen bakpapier. Plaats iets ter versteviging onder het deeg (bijvoorbeeld een flexibele snijplank) en leg het deeg in de koelkast.
5. Zodra het deeg goed koud is verwarm je de oven voor op 160°c. Steek met een ronde uitsteker of gebruik een glas op zijn kop cirkels uit het deeg die net wat groter zijn dan de afbeeldingen.
6. Bak de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat in de oven ongeveer 10 min. Na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 150°c en bak je de koekjes nog ongeveer 10 min af.
7. De koekjes zijn gaar als ze lichtbruin aan de randjes zijn en als je voorzichtig in het midden kan drukken zonder dat het zacht voelt en indeukt. Laat de koekjes volledig afkoelen op een rek.