Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Gemakkelijke kerst chocolade ‘bark’

Iets wat super leuk én makkelijk om te maken is met de chocolade kleurstoffen van Caking it Easy, is deze ‘bark’. Dit is een gebroken chocolade die je naar hartelust kunt versieren. Omdat het bijna kerst is, hebben we een leuke kerst variant gemaakt!

Benodigdheden

Voor dit recept zou je de overgebleven chocolade van ons heerlijke kerst Oreo recept. Lees hier meer!.

Maak ook heerlijke kerst macarons met eetbare print.

Bereidingswijze van de kerst chocolade bark

Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie op het fornuis of met hele korte intervallen in de magnetron.
Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes.

Zodra de chocolade gesmolten is, haal je het van de warmte bron en roer je de fijngehakte chocolade er door tot het gesmolten is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet hier een deel van de witte chocolade op uit en verdeel het een beetje, afhankelijk van de dikte die je wil.
Verdeel de rest van de chocolade in bakjes voor de hoeveelheid kleuren die je wil gebruiken. Wij gebruiken alleen rood. Schudt de chocolade kleurstof goed voor gebruik en druppel bij de chocolade tot je tevreden bent met de kleur. Giet de gekleurde chocolade in banen over de chocolade op de bakplaat.

Met een satéprikker kun je nu door de chocolade ‘swirlen’ om de kleuren een beetje met elkaar te vermengen. Strooi daarna direct de sprinkles over de chocolade en eventuele extra decoratie die je hebt uitgekozen.

Laat de chocolade volledig uitharden. Vervolgens kun je het in stukjes breken. Leuk voor op tafel tijdens de kerst maar ook ontzettend leuk als klein cadeautje!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?