Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »

Let op: Gesloten in verband met vakantie

In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli 15:00 uur tot en met 9 augustus. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning geproduceerd en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 9 augustus staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze vakantiesluiting »

Terug

Gemakkelijke kerst chocolade ‘bark’

Iets wat super leuk én makkelijk om te maken is met de chocolade kleurstoffen van Caking it Easy, is deze ‘bark’. Dit is een gebroken chocolade die je naar hartelust kunt versieren. Omdat het bijna kerst is, hebben we een leuke kerst variant gemaakt!

Benodigdheden

  • Witte chocolade

  • Chocolade kleurstoffen

  • Kerst sprinkles Kerst sprinkles kopen

  • Evt. lekkere decoraties, bijv. stukjes oreo

Voor dit recept zou je de overgebleven chocolade van ons heerlijke kerst Oreo recept. Lees hier meer!.

Maak ook heerlijke kerst macarons met eetbare print.

Bereidingswijze van de kerst chocolade bark

Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie op het fornuis of met hele korte intervallen in de magnetron.
Hak ondertussen de rest van de chocolade in kleine stukjes.

Zodra de chocolade gesmolten is, haal je het van de warmte bron en roer je de fijngehakte chocolade er door tot het gesmolten is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet hier een deel van de witte chocolade op uit en verdeel het een beetje, afhankelijk van de dikte die je wil.
Verdeel de rest van de chocolade in bakjes voor de hoeveelheid kleuren die je wil gebruiken. Wij gebruiken alleen rood. Schudt de chocolade kleurstof goed voor gebruik en druppel bij de chocolade tot je tevreden bent met de kleur. Giet de gekleurde chocolade in banen over de chocolade op de bakplaat.

Met een satéprikker kun je nu door de chocolade ‘swirlen’ om de kleuren een beetje met elkaar te vermengen. Strooi daarna direct de sprinkles over de chocolade en eventuele extra decoratie die je hebt uitgekozen.

Laat de chocolade volledig uitharden. Vervolgens kun je het in stukjes breken. Leuk voor op tafel tijdens de kerst maar ook ontzettend leuk als klein cadeautje!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?