Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »

Let op: Gesloten in verband met vakantie

In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli 15:00 uur tot en met 9 augustus. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning geproduceerd en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 9 augustus staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze vakantiesluiting »

Terug

Maak je eigen Valentijn koekjes met foto!

Een eetbare print kun je heel gemakkelijk op een koekje aanbrengen. Hoe leuk is het dan om een foto van jou en je Valentijn op zelf gebakken lekkernijen cadeau te geven?!

Benodigdheden

  • Je favoriete (zand)koekjes deeg

  • Eetbare prints 6 cm doorsnede (frosting sheets)

  • Hartjes uitsteker (via Koek-it)

  • Eetbare inkt stift eetbare inkt stiften kopen

  • Royal icing in 20 sec of medium dikte (gebruik een mix, kant-en-klaar of maak het zelf)

  • Sprinkles (grote hartjes, kleine hartjes, kleine bolletjes) Sprinkles kopen

Zorg dat de print en de uitsteker qua formaat met elkaar overeen komen. Bij onze combinatie van print en uitsteker past het bijna precies er op. Dat is ruim voldoende.

1. Rol het deeg uit, steek de koekjes uit en bak deze volgens het recept af. Laat afkoelen.

2. Knip de prints los van het vel zodat het makkelijker werkt. Het hoeft niet helemaal precies of netjes, want we gaan het nog preciezer verwerken. Namelijk op deze manier;

Leg de uitsteker op de print. Trek de buitenrand over. Dit hoeft niet heel precies! Knip de print uit aan de binnenkant van de lijnen die je hebt getrokken. Controleer, door de print op een van de koekjes te leggen, of hij goed op het koekjes past en er niets overheen hangt.

3. Met een klein beetje royal icing kun je de print op het koekje plakken. Leg het printje op het koekje en drukt deze een licht aan totdat deze gehecht is.

4. Maak met de icing een randje rondom het koekje. Terwijl het nog nat is, strooi je de gekozen sprinkles er op.
Laat alles goed uitharden. Tussen 12-24 uur is het goed uitgehard.

Naast deze lieve valentijn koekjes zijn er ook andere type koekjes die je kunt versieren met een eetbare print. Lees meer over het versieren van koekjes met eetbare print.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?