Zoeken

Benodigdheden

  • 500 gram suikerbakkerspoeder of poedersuiker

  • 25 gram merenguepoeder (Wilton)

  • Halve eetlepel citroensap uit een flesje

  • Water

Zelf royal icing maken

Er zijn diverse kant-en-klaar pakjes op de markt waarmee je eenvoudig royal icing kan maken. Heb je deze niet in huis? Dan kun je met onderstaand recept ook zelf eenvoudig royal icing maken.

Omdat royal icing heel stevig is, kun je het beste een staande mixer gebruiken of met de hand met een vork mengen. Gebruik geen handmixer! Deze kunnen het mengen van royal icing vaak niet aan.

1. Zorg dat je mengkom vetvrij is

2. Zeef de suiker met een fijne zeef. Dit is belangrijk om kristalletjes af te vangen, zodat deze je spuitmondje niet verstoppen. Druk de suiker dus niet door de zeef, maar laat het erdoorheen vallen door te schudden of te tikken.

3. Voeg de merenguepoeder toe en roer al een keer door elkaar. Zet de machine aan op lage stand en voeg een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens het citroensap toe. Wanneer het water is opgenomen blijf je steeds wat water toe voegen, tot er een hele dikke pasta is ontstaan. De pasta moet  nét aan de wand van de kom blijven kleven, dan heb je de goede consistentie te pakken.

4. Voeg eventueel nog een eetbare kleurstof toe om de royal icing de gewenste kleur te geven.

De royal icing is, wanneer je het luchtdicht en afgedekt met huishoudfolie, zeker 6 maanden houdbaar. Je kunt zo gemakkelijk een gedeelte pakken om te gebruiken en de rest bewaren.

Royal icing kun je in verschillende consistenties gebruiken. Voeg druppels water toe en roer met de hand om het te verdunnen naar de gewenste consistentie.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?