Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »

Let op: Gesloten in verband met vakantie

In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli 15:00 uur tot en met 9 augustus. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning geproduceerd en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 9 augustus staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze vakantiesluiting »

Terug

Maak je eigen ginger delight cocktail/mocktail

Eetbare prints zijn niet alleen geschikt voor taart en traktaties maar kun je ook gebruiken om een (alcoholvrije) cocktail of andere drankjes extra speciaal te maken. Je steelt de show wanneer je deze aan je vrienden serveert. Naast cocktails en mocktails kun je de prints uiteraard ook gebruiken op andere drankjes; bijvoorbeeld als eetbare champagne muntjes.

Benodigdheden

  • 250 ml (troebel)appelsap

  • 1 eetlepel gembersiroop

  • 50 ml Passoa

  • Halve limoen

  • Eetbare print op ouwel

  • Suiker (voor de rand)

  • Klein handje frambozen

  • Evt. blokjes ijs

Let op: voor het gebruik van een eetbare print op drankjes zijn alleen de prints op ouwel geschikt.

Bereidingswijze van de ginger delight cocktail

Doe alle vloeibare ingrediënten in een cocktail shaker. Knijp de halve limoen uit en doe dit ook erbij. Voeg eventueel een paar blokjes ijs toe. Schudt de ingrediënten goed. Heb je geen cocktail shaker, doe het dan in een maatbeker en gebruik een garde. Voeg geen ijs toe.

Dip de rand van het glas in water en vervolgens in suiker om een mooi decoratief randje te maken. Schenk de cocktail in zonder het ijs. Plet de frambozen en voeg deze toe.

Vlak voor het serveren kun je voorzichtig de eetbare print op ouwel er op leggen. Gebruik hiervoor eventueel een (hoek)pincet zodat de bovenzijde van de print minder snel nat wordt. Belangrijk is dat de geprinte zijde niet nat wordt. De print zal in het begin flink gaan krullen. Geen paniek, dit is een eigenschap van de ouwel ;-)! De print zakt steeds verder naar beneden. Na 2-3 minuten komt de print plat te liggen en kun je het drankje serveren. Proost!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?