Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Cocktails / mocktails met een eetbare print of logo

Eetbare prints zijn niet alleen geschikt voor taart en traktaties maar kun je ook gebruiken om een (alcoholvrije) cocktail of andere drankjes extra speciaal te maken. Je steelt de show wanneer je deze aan je vrienden serveert. Naast cocktails en mocktails kun je de prints uiteraard ook gebruiken op andere drankjes; bijvoorbeeld als eetbare champagne muntjes.

Benodigdheden

  • 150 ml (volle)melk of plantaardige melk (bijv. kokos)

  • 60 ml kokosroom

  • 50 ml Malibu Original

  • Cocktail prints op ouwel Cocktail prints kopen

  • Schijfje limoen

  • Blokje pure chocolade om te raspen

  • Evt. blokjes ijs

Let op: voor het gebruik van een eetbare print op drankjes zijn alleen de prints op ouwel geschikt.

Wil je de cocktails alcohol vrij maken? Dat is natuurlijk ook mogelijk met alcoholvrije drankjes.

Bereidingswijze van de kokos cocktail

Doe alle vloeibare ingrediënten in een cocktail shaker. Voeg eventueel een paar blokjes ijs toe. Schudt de ingrediënten goed. Heb je geen cocktail shaker, doe het dan in een maatbeker en gebruik een garde. Voeg geen ijs toe.

Schenk de cocktail in een mooi glas, zonder het ijs. Doe een schijfje limoen op de rand.
Rasp de chocolade erover heen.

Vlak voor het serveren kun je voorzichtig de cocktail print op ouwel er op leggen. Gebruik hiervoor eventueel een (hoek)pincet zodat de bovenzijde van de print minder snel nat wordt. Belangrijk is dat de geprinte zijde niet nat wordt. De print zal in het begin flink gaan krullen. Geen paniek, dit is een eigenschap van de dubbeldikke ouwel ;-)! De print zakt steeds verder naar beneden. Na 4-5 minuten komt de print plat te liggen en kun je het drankje serveren. Proost!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?