Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Koningsdag (NL): Houd er in je planning rekening mee dat er, in verband met Koningsdag, op zaterdag 27 april geen postbezorging is in Nederland. De eerstvolgende bezorgmogelijkheid na het weekend voor brievenbuspakjes is dinsdags. Houd rekening met mogelijk extra postvertragingen en plaats je bestelling minimaal 1 – 1,5 week van te voren om eventuele teleurstelling bij een postvertraging te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Gel kleurstoffen

  • Snelle verzending Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!

  • Jarenlange ervaring Sinds 2005 gespecialiseerd in eetbaar drukwerk

  • Veilig bestellen Veilig betalen met uw bank naar keuze

producten gevonden
Sorteren op:

Kleurstoffen in gel vorm

Met de sterk geconcentreerde kleurstoffen van Caking it Easy® maak je de meest toffe kleuren. Ga je voor een felle kleur, een lichte kleur of een zachte (pastel)kleur? Alles is mogelijk! De eetbare gel kleurstoffen zijn op waterbasis worden geleverd in een handige tube om eenvoudig te doseren. Je kunt de kleurstoffen mengen of kiezen uit een van de 26 verschillende kleuren.

Het voordeel is dat deze kleurstof in gel vorm is. Daardoor is deze minder vloeibaar dan de waterbasis kleurstoffen en beter geschikt om bijvoorbeeld fondant te kleuren. Heb je toch te veel gel kleurstof toegevoegd aan je fondant en wordt deze te plakkerig? Voeg dan een beetje poedersuiker toe.

De kleurstof is sterk geconcentreerd. Voeg stapsgewijs steeds iets meer kleurstof toe aan je fondant, marsepein, botercreme, beslag of noem maar op! Ga je voor een felle kleur? Voeg dan (stapsgewijs) iets meer toe. Wil je een meer lichte kleur dan is een klein beetje vaak genoeg. Wil je meer een pastel kleur bereiken? Voeg dan (indien nodig) een beetje wit toe aan je baksel.

Hoe gebruik je de gel kleurstof

Draai het dopje van de tube en knip het plastic puntje van de tube. Je kunt deze er ook voorzichtig af snijden met behulp van een scherp mes. Voeg stapsgewijs de kleurstof toe aan je baksel, beslag of fondant en meng alles goed door. Laat het product even rusten en meng dan nogmaals goed door. Heb je nog niet de gewenste kleur bereikt? Herhaal dan bovenstaande stappen door steeds een klein beetje kleurstof toe te voegen.

De kleurstof is niet geschikt voor het kleuren van chocolade. Hiervoor hebben we aparte chocolade kleurstof.