Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Zelf marshmallows maken én versieren met eetbare print!

Het lijkt misschien heel lastig om zelf marshmallows te maken maar dat is het helemaal niet! Wanneer je ze zelf maakt kun je ze ook nog eens leuk versieren.

Benodigdheden

Bereidingswijze basis marshmallows:

  • Spray de taartvorm in met bakspray en plaats deze even opzij.
  • Laat de gelatine weken in de helft van het water. Met blaadjes doe je dit in een steelpannetje, met poeder kun je dit in de mixer kom doen.
  • In een middelgrote (steel)pan breng je de rest van het water, suiker, glucosestroop en zout aan de kook. Heb je een suikerthermometer dan kun je 115℃ aanhouden. Heb je die niet, kijk dan goed tot je snelle, grote bubbels ziet. Roer niet, hierdoor kan de suiker kristalliseren.
  • Wanneer je blaadjes gelatine gebruikt, is het nu tijd om dit heel zachtjes aan op het fornuis op te laten lossen. Zorg dat het niet kookt, het hoeft alleen te smelten zodat het vloeibaar is. Wanneer je poeder gelatine hebt gebruikt, zet je de mixer aan om het mengsel op te breken.
  • Giet nu voorzichtig de suikersiroop erbij (let op: de suikersiroop is erg heet) terwijl de mixer draait met de garde er op. Voeg ook de vanille toe. Mix dit 8-10 minuten tot het dik, wit en fluffy is.
  • Doe hierna het mengsel direct in de ingevette vorm. Vet een stuk huishoudfolie in met de bakspray om de bovenkant van de marshmallow af te dekken. Laat dit minimaal 6 uur (maar het liefste een hele nacht) staan. Hierna kun je met een ingevet mes blokjes van de marshmallow snijden.
  • Om te zorgen dat de marshmallow niet meer plakt, kun je de blokjes door een mengsel van 50/50 poedersuiker en maizena halen.

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?