Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Koningsdag (NL): Houd er in je planning rekening mee dat er, in verband met Koningsdag, op zaterdag 27 april geen postbezorging is in Nederland. De eerstvolgende bezorgmogelijkheid na het weekend voor brievenbuspakjes is dinsdags. Houd rekening met mogelijk extra postvertragingen en plaats je bestelling minimaal 1 – 1,5 week van te voren om eventuele teleurstelling bij een postvertraging te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Terug

Maak toffe Unicorn ‘Rice Krispie Treats’!

Een echt klassiek Amerikaans lekkernij om zelf te maken, is 'Rice Krispie treats'. Dit zijn blokjes gepofte rijst die samen plakken door marshmallows. Je kunt ze naturel maken, maar je kunt ze ook naar hartelust versieren! In dit blog laten we zien hoe je een toffe Unicorn versie maakt.

Benodigdheden

Bereidingswijze basis Rice Krispie treats 

 1. Smelt de roomboter in een (koeken)pan, het liefst met antiaanbaklaag.
 2. Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier en spray deze ook nog in met de bakspray.
 3. Wanneer de roomboter is gesmolten, doe je de marshmallows er bij. Roer regelmatig, tot het een glad mengsel is geworden. Ga je de Rice Krispie Treats later versieren in Unicorn thema, doe dan nu wat roze kleurstof er bij. Houdt er rekening mee dat de kleur uiteindelijk wat vervaagd door het toevoegen van de Rice Krispies. Houdt dus rekening met een zachtere kleur of voeg wat meer kleurstof toe dan normaal. Zet het vuur uit.
 4. Voeg de Rice Krispies toe en roer het geheel goed door. Werk snel, want het mengsel wordt meteen plakkerig en stug zodra het af begint te koelen. Stort het mengsel in de voorbereidde bakvorm en druk aan met je spatel.
  Blijf het wat aandrukken tot het een mooi gelijkmatig geheel is geworden. Eventueel kun je ook met ingevette handen werken zodra het mengsel al een beetje afgekoeld is.
 5. Laat het geheel uitharden in de koelkast. Haal het vervolgens uit de vorm en snij er rechthoekjes van.

Bereidingswijze versierde Rice Krispie treats 

 1. Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de overgebleven 1/3 van de chocolade toe.
 2. Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat. Dip de blokjes Rice Krispie treats voor ongeveer 1/3 in de witte chocolade, laat afdruipen en leg op de bakplaat. Laat hard worden in de koelkast.
 1. Bereid ondertussen de roze cake drip volgens de aanwijzingen op de fles. Decoreer het witte chocolade gedeelte met strepen cake drip, door de fles snel heen en weer te bewegen. Strooi direct wat Unicorn sprinkles erover.
 2. Om de treats af te maken, kun je met een beetje drip een Unicorn ouwel printje op de treats bevestigen.
 3. Pak ze leuk in om ze te trakteren of leg ze op een leuk bord om ze te serveren. Geniet er van!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?