Benodigdheden

Bereidingswijze basis Rice Krispie Treats

Smelt de roomboter in een (koeken)pan, het liefst met antiaanbaklaag.

Bekleed ondertussen de bakvorm met bakpapier en spray deze ook nog in met de bakspray.

Wanneer de roomboter is gesmolten, doe je de marshmallows er bij. Roer regelmatig, tot het een glad mengsel is geworden. Ga je de Rice Krispie Treats later versieren in Halloween thema, doe dan nu wat groene kleurstof erbij. Houdt er rekening mee dat de kleur uiteindelijk enkel subtiel te zien is. Zet het vuur uit.

Voeg de Rice Krispies toe en roer het geheel goed door. Werk snel, want het mengsel wordt meteen plakkerig en stug zodra het af begint te koelen. Stort het mengsel in de voorbereidde bakvorm en druk aan met je spatel.
Blijf het wat aandrukken tot het een mooi gelijkmatig geheel is geworden. Eventueel kun je ook met ingevette handen werken zodra het mengsel al een beetje afgekoeld is.

Laat het geheel uitharden in de koelkast. Haal het vervolgens uit de vorm en snij er rechthoekjes van.

Bereidingswijze versierde Rice Krispie Treats

Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de overgebleven 1/3 van de chocolade toe. Kleur de chocolade donkergrijs met zwarte chocoladekleurstof.

Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat. Dip de blokjes Rice Krispie Treats voor ongeveer 1/3 in de witte chocolade, laat afdruipen en leg op de bakplaat. Laat hard worden in de koelkast.

Bereid ondertussen de witte cake drip volgens de aanwijzingen op de fles. Decoreer het witte chocolade gedeelte met strepen cake drip, door de fles snel heen en weer te bewegen. Strooi direct wat Halloween sprinkles erover.

Om de treats af te maken, kun je met een beetje drip een Halloween ouwel printje op de treats bevestigen.

Pak ze leuk in om ze te trakteren of leg ze op een leuk bord om ze te serveren. Geniet er van!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?