Voeg de Rice Krispies toe en roer het geheel goed door. Werk snel, want het mengsel wordt meteen plakkerig en stug zodra het af begint te koelen. Stort het mengsel in de voorbereidde bakvorm en druk aan met je spatel.
Blijf het wat aandrukken tot het een mooi gelijkmatig geheel is geworden. Eventueel kun je ook met ingevette handen werken zodra het mengsel al een beetje afgekoeld is.
Laat het geheel uitharden in de koelkast. Haal het vervolgens uit de vorm en snij er rechthoekjes van.
Bereidingswijze versierde Rice Krispie Treats
Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain marie. Zodra het gesmolten is, zet je het vuur uit en voeg je de overgebleven 1/3 van de chocolade toe. Kleur de chocolade donkergrijs met zwarte chocoladekleurstof.
Leg ondertussen een vel bakpapier op een bakplaat. Dip de blokjes Rice Krispie Treats voor ongeveer 1/3 in de witte chocolade, laat afdruipen en leg op de bakplaat. Laat hard worden in de koelkast.