Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal. Lees onze tips voor een tijdige bezorging »

Let op: Gesloten in verband met vakantie

In verband met vakantie zijn wij gesloten van 18 juli 15:00 uur tot en met 9 augustus. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning geproduceerd en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 9 augustus staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze vakantiesluiting »

Terug

Koningsdag cupcakes!

Met Koningsdag is het natuurlijk super leuk om op de vrijmarkt te staan om iets te verkopen. Met deze toffe gekleurde cupcakes steel je de show!
Ze zijn uiteraard ook geweldig leuk om thuis op tafel te zetten, in plaats van een tompouce.

Benodigdheden

  • 80 gram koude boter, in blokjes

  • 280 gram fijne kristalsuiker

  • 240 gram bloem

  • 240 ml (half)volle melk

  • 2 eieren (L)

  • 7 gram bakpoeder

  • Snuf zout

  • Scheutje vanille aroma

  • Oranje Kleurstof Oranje kleurstof kopen

Tip: Breng extra decoratie op de cupcakes aan met een leuke Koningsdag print of andere Koningsdag versieringen!

Bereidingswijze cupcakes

Verwarm de oven voor op 180℃ en bereid de cupcake bakblikken voor met cupcake papiertjes. Meng in een kom de boter, suiker, bloem, bakpoeder en zout tot een kruimelig geheel. Dit kan met de (hand)mixer of met de hand.

Meng in een maatbeker de melk, eieren en vanille aroma met elkaar. Giet dit vervolgens al mixend door de kruimels tot het een beslag vormt. Voeg oranje kleurstof toe tot je tevreden bent met de kleur. Vul vervolgens de cupcake papiertjes tot 2/3 met het beslag. Dit kan vanuit een maatbeker of met een ijsschep zonder knoeien!

Bak de cupcakes 18 min in het midden van de oven. Laat ze vervolgens 5 minuten afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en op een rek zet om ze volledig af te laten koelen.

Bereidingswijze botercrème

Ingrediënten & benodigdheden

  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 230 gram suiker
  • 60 ml water
  • 3 eiwitten
  • Snuf zout
  • Witte, rode en blauwe kleurstof
  • Staande mixer
  • Suikerthermometer
  • Grote spuitzak & kartel spuitmond
  • Huishoudfolie

Let op: laat een volwassenen helpen, de suikersiroop is erg heet!

Breng in een pan 200 gram suiker met de 60 ml water aan de kook. Roer niet en meet ondertussen de temperatuur met de suikerthermometer.

Klop, wanneer de thermometer rond de 110℃ aangeeft, in de staande mixer de eiwitten en de rest van de suiker stijf.

Wanneer de suikersiroop een temperatuur van 118℃ (‘softball’ op de thermometer) heeft bereikt kun je deze in een dunne straal en voorzichtig al mixend bij de eiwitten gieten.
Klop de eiwitten totdat de kom aanvoelt als huiskamer temperatuur.

Nu kun je de boter beetje bij beetje al mixend toevoegen. Wanneer de laatste boter erbij gaat en is opgenomen is de botercrème klaar.

Verdeel de botercrème in drie gelijke delen en maak deze rood, blauw en wit met de kleurstof.
Vervolgens doe je elke kleur in een apart stuk huishoudfolie die je oprolt als een soort rol. Deze drie rollen stop je in de spuitzak met kartel spuitmondje. Trek het plastic erdoor zodat je het af kunt knippen. Trek de rollen nu weer een beetje terug de zak in.

Je hebt nu een spuitzak waar drie kleuren uitkomen. Spuit hiermee mooie toeven op de afgekoelde cupcakes en ze zijn klaar!
Bescherm de cupcakes tegen warmte en zonlicht maar ze hoeven niet in de koelkast. Wel zo handig!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?