Hoe maak je taartglazuur / suikerglazuur (icing)? Recept

Je kent het wel. Ineens komt er het idee in je op om samen met je kinderen cupcakes te bakken. Wat heb ik nodig om cupcakes te maken? Cupcake-meel: Check! Versiering: Check! Iets om de versiering te bevestigen: Hmm, hoe kan ik dat het beste doen?

Met (taart)glazuur natuurlijk.

Maar hoe kom ik daar zo snel aan?

Nou dat maak je eenvoudig met dit recept 🙂

Voor het maken van taartglazuur heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder hebben we een basis glazuur recept. Eenvoudig te maken met de spullen die je (vaak) al in huis hebt.

Een basis glazuur recept is:

  • 100 gram gezeefde poedersuiker 
  • 1 lepel vloeistof (bijv.water). 

Deze vloeistof kan van alles zijn. Wil je een smaakje of kleurtje aan je glazuur? Kies dan voor bijvoorbeeld:

  • 1 lepel limonade siroop (rode glazuur)
  • Citroensap
  • Sinaasappelsap
  • Vruchtensap

Ik heb alles bij elkaar. Hoe maak ik mijn glazuur?

Werkwijze
Roer de poedersuiker samen met de vloeistof tot je een dikke stroopachtige vloeistof hebt die ook glanzend is. Voeg indien nodig meer poedersuiker of vocht toe aan de glazuur.

Sow dat was gemakkelijk. En nu?

En nu versieren maar.

Tip:

  • Voor chocolade glazuur nemen we anderhalve lepel cacaopoeder en ruim 1 lepel water.
  • Voor mocca 1 lepel cacaopoeder en een halve lepel oploskoffie (deze als eerste oplossen in ruim 1 lepel heet water). 

Gebruik de glazuur altijd op afgekoeld taart/gebak of koekjes. Gebruik als decoratie bijv. smarties, engelse drop, hagelslag, roze / blauwe muisjes. Of gebruik een eetbare print met een eigen foto.