Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Hoe maak je de tofste gekleurde donuts?

Veel kinderen en volwassenen zijn gek op donuts. Om de donuts nog aantrekkelijker te maken kun je deze versieren met verschillende kleuren en sprinkles. Worden het donuts in Frozen stijl, Unicorn stijl of is Galaxy het thema? In deze blog laten we je zien hoe je in een handomdraai van zelf gebakken of van kant-en-klare donuts de tofste gekleurde donuts kunt maken. We hebben hier gekozen voor het thema Galaxy. Maar met andere kleuren maak je zelf de leukste Frozen of Unicorn donuts.

Benodigdheden

Onder de video is het recept en producten te vinden voor het stap voor stap maken van je eigen donuts:

Bereidingswijze versieren van de donuts:

  1. Voeg beetje bij beetje citroensap toe aan de poedersuiker en meng deze tot een gladde massa (glazuur).
  2. Verdeel de glazuur over verschillende bakjes.
  3. Voeg druppelsgewijs de kleurstof toe en meng tot je de gewenste kleur krijgt.
  4. Voeg alle kleuren om de beurt samen in een schaaltje of diep bord en roer voorzichtig een beetje voor een marmerpatroon.
  5. Doop de (afgekoelde) donuts op de kop in het mengsel en laat op de kop om overtollig glazuur te verwijderen.
  6. Decoreer de donuts met sprinkles of strooisels en laat deze uitharden.
  7. Serveer de donuts op een mooi bord of plank

Producten

Hieronder vind je enkele producten die je kunt gebruiken voor het versieren van je eigen donuts in je eigen stijl.

Voedingstoffen op waterbasis

Sprinklemixen

Musketzaad

Variatie: Donuts met eetbare print/ foto of logo

Deze toffe sweetbox met donuts is gemaakt door Charis van Baked by Charis. Zij gebruikte de eetbare cupcake prints van 6 cm voor het bekleden van de donuts met een eetbare unicorn print.

1. Unicorn donuts

Deze toffe sweetbox met donuts is gemaakt door Charis van Baked by Charis. Zij gebruikte de eetbare cupcake prints van 6 cm voor het bekleden van de donuts met een eetbare unicorn print.

2. Donuts met foto

Annemarie gebruikte een eetbare print op ouwel om zelf de leukste Max Verstappen donuts te maken. In een handomdraai zet je de tofste donuts op tafel.

3. Donuts met naam of logo

Vince mocht trakteren op deze heerlijke donuts met zijn eigen naam op ouwel. Deze toffe traktaties zijn gemaakt door Charis van Baked by Charis.

Wil je zelf aan de slag met het maken van gekleurde (Galaxy) donuts? Of met een donuts met een eetbare print en wil je graag eerst advies? Geen probleem. Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Wil je liever nog iets meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook ons Instagram account voor meer gave voorbeelden: https://www.instagram.com/cakeprint/

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?