Zoeken

Benodigdheden

  • 100 gram chocolade (wit, melk of puur)

  • 30 gram roomboter op kamertemperatuur

Tips

  • Wil je gekleurde chocolade decoratie opspuiten? Gebruik dan witte chocolade en meng de voedselkleurstof eerst met de roomboter voor je deze met de chocolade mengt.
  • Wil je de chocoladeletters mooi inpakken? Gebruik een foto lijstje om de letter op te leggen. In het lijstje kun je een mooi papiertje doen als achtergrond. Pak het geheel vervolgens in met plastic folie en een lint.

Voorbereiding
Voor je aan de slag gaat, zorg er dan voor dat je alles klaar hebt staan;

  1. Knip de eetbare prints uit en maak achterop een vlakje met een witte chocowriter. Hierdoor schijnt de chocolade zeker weten niet door de print.
  2. Zet sprinkles of andere decoratie klaar (denk bijvoorbeeld ook eens aan verschillende (gehakte) noten, eetbare glitters enz.)
  3. Leg ook de chocoladeletters vast uitgepakt klaar. De gespoten chocolade decoratie hardt niet direct uit, maar het is wel verstandig om aan één stuk door te werken.

Werkwijze stap voor stap
1. Doe de zachte roomboter in een kom. Mix dit tot het licht van kleur is.

2. Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Let er goed op dat er geen water door middel van waterdamp bij de chocolade komt.

3. Zodra de chocolade is gesmolten, haal je de kom van de au bain-marie. Voeg de rest van de chocolade toe en roer door tot het is gesmolten.

4. Roer de chocolade nog een aantal keer door, tot deze niet meer echt warm voelt maar nog wel nog goed vloeibaar is.

5. Giet de chocolade bij de geklopte boter en meng goed door. Doe dit mengsel vervolgens direct in een spuitzak met een kartelspuitmondje.

6. Spuit de chocolade op de chocoladeletter door middel van een schelpjes patroon; knijp in de spuitzak, houd op met knijpen en trek weg. Herhaal.

Afbeeldingen aanbrengen
1. Plaats de eetbare afbeeldingen op de gespoten chocolade.

2. Strooi decoratie naar keuze over de gespoten chocolade.

3. De gespoten chocolade wordt niet helemaal hard, maar zal wel flink opstijven. Mocht dit niet het geval zijn, plaats dan de letter maximaal 10 minuten in de koelkast.
Bewaar de letter echter niet in de koelkast, in verband met condens op de eetbare print!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?