Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies ยป

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Gender reveal chocolade flikken

Op een gender reveal party is er vaak een 'sweet table' met allerlei lekkere dingen in blauw/roze thema. Deze chocolade flikken zijn super makkelijk te maken en passen geweldig in het thema.

Benodigdheden

Tip: Je kunt ook chocolade kleurstoffen gebruiken om blauw, roze en witte chocolade te maken en deze door middel van twee spuitflessen op de rondjes te spuiten, voor een twee kleurig effect!

Bereidingswijze witte chocoladeflikken

Zet een pannetje met water op het vuur voor het au bain marie smelten van de chocolade.

Breek 200 gram van de witte chocolade in stukjes. Hak 100 gram chocolade fijn. Zodra het water kookt, doe je de 200 gram chocolade in de kom en laat deze rustig smelten. Roer tussendoor goed door en zorg dat er geen stoom bij de chocolade komt. Witte chocolade kan slecht tegen vocht.

Haal de rondjes los van de sheet, haal het restant weg en leg de rondjes met de print naar beneden op het plastic vel die je op een bakplaat hebt liggen.

Zodra de chocolade gesmolten is, haal je het van het vuur. Voeg direct de gehakte chocolade toe en roer door tot het gesmolten is. Doe de gesmolten chocolade vervolgens in de spuitfles. Maak hoopjes witte chocolade op de prints. Bijna tot aan de rand. Tik vervolgens de bakplaat voorzichtig (het kan namelijk een beetje schuiven met het plastic vel) op het aanrecht tot de chocolade mooi tot net over de rand is en het mooie flikken zijn geworden.

Om de flikken af te maken, strooi je direct de sprinkles er overheen. Zet de flikken vervolgens in de koelkast. Na een half uurtje kun je ze van het plastic sheet verwijderen en zijn ze klaar!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?