Zoeken

Wat is eetbaar bladgoud?: 

Eetbaar bladgoud is een dunne, eetbare folie van puur goud die gebruikt wordt als decoratie in voedsel. Het heeft geen voedingswaarde en wordt voornamelijk gebruikt om gerechten een luxueuze uitstraling te geven. Het is veilig om te consumeren en heeft geen smaak of textuur. Het is belangrijk om alleen bladgoud te gebruiken dat specifiek is gemaakt voor consumptie.

Kun je bladgoud echt eten?: 

Ja, eetbaar bladgoud kan echt gegeten worden. Het is speciaal behandeld en vervaardigd om veilig te zijn voor consumptie. Eetbaar bladgoud wordt vaak gebruikt als decoratie op voedsel, zoals desserts en gebak. Het heeft geen smaak of textuur en wordt meestal als een decoratief element toegevoegd aan gerechten. Het is belangrijk om alleen eetbaar bladgoud te gebruiken dat specifiek is gemaakt voor consumptie, omdat andere soorten bladgoud mogelijk niet veilig zijn om te eten.

Hoe word eetbaar bladgoud gemaakt?: 

  1. Voorbereiding van het goud: Het zuivere goud wordt gelegeerd met andere metalen om het flexibeler te maken en te voldoen aan de voedselveiligheidsnormen.
  2. Goud smeden: Het gelegeerde goud wordt verwarmd en gesmeed tot een dunne plaat, net als bij het traditionele proces.
  3. Reiniging: De goudplaat wordt zorgvuldig gereinigd om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
  4. Verdunning: De goudplaat wordt verder uitgerold of gehamerd tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Het moet dun genoeg zijn om als een folie te worden gebruikt.
  5. Snijden en verpakken: Het dunne goudblad wordt in vellen gesneden, meestal in standaardafmetingen zoals 8 x 8 cm of 10 x 10 cm. De vellen worden voorzichtig verpakt tussen vloeipapier om beschadiging te voorkomen.

 

Bladgoud bestellen: 

Op onze site kun je bladgoud bestellen via de volgende link: Bladgoud bestellen

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?