Zoeken

Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Houd er rekening mee dat in verband met drukte bij PostNL zendingen mogelijk eerder een vertraging kunnen op lopen dan normaal.

Terug

Dino ‘cocktail’ voor kinderen

Je kunt ook heel gemakkelijk een leuke kinder 'cocktail' maken! Natuurlijk zónder alcohol.

Benodigdheden

Let op: voor het gebruik van een eetbare print op drankjes zijn alleen de prints op ouwel geschikt.

Bereidingswijze van de dino cocktail

Maak de chocolijm klaar voor gebruik volgens de instructies. Test voor gebruik of de chocolijm niet te vloeibaar is, anders vallen de sprinkles zo van de rand van het glas.

Breng de chocolijm aan rondom de rand van het glas en bestrooi deze gelijk met de dino sprinkles. Doe dit boven een bord zodat je de sprinkles die niet blijven plakken weer opvangt. Werk per glas om te voorkomen dat de chocolijm al hard is geworden.
Doe alle vloeibare ingrediënten in een cocktail shaker. Voeg een paar druppels groene kleurstof toe. Voeg eventueel een paar blokjes ijs toe. Schudt de ingrediënten goed. Heb je geen cocktail shaker, doe het dan in een maatbeker en gebruik een garde. Voeg geen ijs toe.

Schenk de cocktail in een mooi glas, zonder het ijs.

Vlak voor het serveren kun je voorzichtig de eetbare print op ouwel er op leggen. Gebruik hiervoor eventueel een (hoek)pincet zodat de bovenzijde van de print minder snel nat wordt. Belangrijk is dat de geprinte zijde niet nat wordt. De print zal in het begin flink gaan krullen. Geen paniek, dit is een eigenschap van de ouwel ;-)! De print zakt steeds verder naar beneden.

Na 4-5 minuten komt de print plat te liggen en kun je het drankje serveren. Gebruik eventueel de coating cacaoboter spray om de prints te beschermen tegen direct inwerken van vocht. Proost!

Eetbare prints in 3 stappen

Ontwerp je eigen eetbare print

Wil je zelf ook een toffe traktatie maken met de eetbare prints van Cakeprint?