Categories
Cakeprint.nl

Gesloten wegens vakantie
In de periode van vrijdag 5 juli (12:00u) t/m vrijdag 26 juli zijn wij gesloten in verband met vakantie en is het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen / af te ronden. Bestellingen die geplaatst zijn voor vrijdag 5 juli 12:00 uur zijn volgens planning verzonden. Meer informatie »

Volledig eetbare cakepops (dus ook het stokje!)

Gepost door in Recepten, Nieuwe producten, Tips van Cakeprint op Oktober 09, 2018 .

Recent hebben we eetbare rietjes toegevoegd aan ons assortiment. En weet je wat? Die kun je ook gebruiken als stokje van een cakepop! Zo heb je geen afval na het eten van een cakepop en het is ook nog eens erg lekker!

Doordat de verschillende smaken ook een verschillende kleur hebben, kun je het ‘stokje’ dus helemaal aanpassen aan je ontwerp! Zo kozen wij voor een simpele unicorn cakepop.

Benodigdheden
-    Zelf gebakken cake die minimaal een dag oud is. Je kunt ook heel goed restjes gebruiken!
-    Botercrème of een andere soort frosting naar keuze
-    Witte chocolade
-    Unicorn sprinkles
-    Eetbare rietjes in aardbeien smaak

1. Wrijf de cake in stukken tegen elkaar zodat het kruimels worden.

2. Voeg een lepel icing toe en mix het door elkaar. Je moet de cake tot een balletje kunnen rollen wat niet uit elkaar valt, maar niet helemaal zacht is omdat er teveel icing bij zit. Voeg het dus beetje bij beetje toe, tot je denkt dat het genoeg is.

3. Rol er balletjes van en zet deze in de koelkast. Het liefst enkele uren zodat ze goed koud zijn.

4. Voor een lang stokje gebruik je hele eetbare rietjes, maar je kunt ze met een scherp mes ook voorzicht door midden snijden.

Smelt een beetje witte chocolade, dip het eetbare rietje in de chocolade en steek deze voorzichtig in een cakeballetje. Laat hard worden in de koelkast.

5. Smelt 2/3 van de witte chocolade au bain-marie. Hak 1/3 fijn en voeg deze toe aan de gesmolten chocolade. Dip voorzichtig de cakepops in de chocolade en prik deze in bijv. een blok piepschuim of een bloempot met een stuk oase. Bestrooi direct met de sprinkles

6. Laat de chocolade uitharden en je cakepops zijn klaar!

 

Reacties

Laat een reactie achter

laat een antwoord achter

* Naam:
* E-mail: (niet gepubliceerd)
   Website: (start url met http://)
* Reactie: