Categories
Cakeprint.nl

Gesloten wegens vakantie
In de periode van vrijdag 5 juli (12:00u) t/m vrijdag 26 juli zijn wij gesloten in verband met vakantie en is het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen / af te ronden. Bestellingen die geplaatst zijn voor vrijdag 5 juli 12:00 uur zijn volgens planning verzonden. Meer informatie »

Kokosmakronen recept: Maak zelf de leukste kokoskoekjes

Gepost door in Recepten, Tips van Cakeprint op December 25, 2018 .

Zelf kokosmakronen maken is ontzettend simpel en ze smaken zoveel lekkerder dan uit de supermarkt. Zeker als ze net vers uit de oven komen! In deze blog leggen we je stap voor stap uit hoe je eenvoudig zelf de leukste kleine mini kokosmakronen of grote kokosmakronen maakt.

Mini kokosmakronen

Ingrediënten voor 12-16 mini kokosmakronen

  • 4 eiwitten van grote eieren (wanneer het mengsel te droog wordt kun je een extra eiwit toevoegen)
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • Kleine ouwel rondjes


1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Doe alle ingrediënten op de ouwelrondjes na in een kom of kleine pan en roer deze door elkaar. Als het mengsel droog is en niet echt plakkerig, kun je nog een eiwit toevoegen.
Leg de ouwelrondjes alvast klaar op een bakplaat. Door de ouwelrondjes plakken de makronen niet vast aan de bakplaat, maar je kan voor de zekerheid een bakpapiertje eronder leggen.

kokosmakronen maken 1

2. Verwarm het mengsel aubain marie voor ongeveer 2 minuten. De suiker lost hierdoor op. Het mengsel moet plakkerig blijven en zorg ervoor dat je het niet te lang verwarmd in verband met het stollen van het eiwit.

kokosmakronen maken 2

3. Doe het mengsel in een  spuitzak waar je een stuk afknipt om een grote opening te krijgen of gebruik hiervoor een spuitmond. Spuit op elk ouwelrondje een bergje. Dit doe je het beste door de spuitzak een stukje boven het rondje te houden. Met een natte vinger kun je eventueel te puntige bergje een beetje platter maken.

kokosmakronen maken 3

4. Bak de kokosmakronen voor 10-15 minuten in het midden van de oven. Hou ze goed in gaten, wanneer ze mooi donkerbruin zijn, zijn ze goed.

kokosmakronen maken 4

Laat ze even afkoelen voor je begint te snoepen… ;-) Mocht je ze nog niet allemaal hebben opgesnoept kun je ze luchtdicht bewaren in bijvoorbeeld een trommel.

Grote kokosmakronen

Ingrediënten voor 12-14 grote kokosmakronen

  • 4 eiwitten van grote eieren (wanneer het mengsel te droog wordt kun je een extra eiwit toevoegen)
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram kokosrasp
  • Grote ouwel rondjes

1. Herhaal de eerste 2 stappen van de mini makronen.

2. Met een kleine ijsknijper kun je bolletjes beslag op de ouwelrondjes scheppen. Je kan ook 2 lepels gebruiken. Druk ze met een vochtige hand een klein beetje platter zodat het hele ouwel rondje bedenkt is.

kokosmakronen maken 6

3. Bak de kokosmakronen voor 15-20 minuten in het midden van de oven. Hou ze goed in de gaten, wanneer ze mooi donkerbruin zijn, zijn ze goed.

kokosmakronen maken 7

Laat ze even afkoelen voor je begint te snoepen… ;-) Mocht je ze nog niet allemaal hebben opgesnoept kun je ze luchtdicht bewaren in bijvoorbeeld een trommel.

Tips

  • Je kunt ook eetbare ouwel afbeeldingen gebruiken om de makronen op te maken! Leg ze met de afbeelding naar beneden op de bakplaat. Na het bakken heb je een leuk plaatje op de onderkant van je kokosmakroon staan. :-)


kokosmakronen maken 8

 

 

Reacties

Laat een reactie achter

laat een antwoord achter

* Naam:
* E-mail: (niet gepubliceerd)
   Website: (start url met http://)
* Reactie: